- hirdetés -

3 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől való eltiltásra ítélt az Orosházi Járási Ügyészség vádirata alapján egy 36 éves büntetett előéletű orosházi férfit az Orosházi Járásbíróság kábítószer-kereskedelem bűntette miatt.

A kábítószerfüggőségben szenvedő férfi a bűncselekmény elkövetésének idején állandó munkahellyel és ebből származó rendszeres jövedelemmel nem rendelkezett, ezért a 2015-2018. években az akkori tartózkodási helyén, egy orosházi ingatlanban marihuánával és metamfetamin tartalmú kábítószerekkel kereskedett, amelyből rendszeres haszonra tett szert. A férfi Szegeden, Budapesten és Bécsben ismeretlen személyektől pontosan meg nem határozható mennyiségben rendszeresen vásárolt marihuánát, illetve ismeretlen körülmények között, ismeretlen mennyiségben rendszeresen metamfetamin tartalmú „speed” és „kristály” elnevezésű kábítószereket is megszerzett, amelyeket vásárlóinak továbbértékesített.

A bíróság a 3 év börtönbüntetésen és a 3 év közügyektől való eltiltáson felül 640.000.-Ft erejéig vagyonelkobzást rendelt el vele szemben, illetőleg kötelezte az eljárás során felmerült bűnügyi költségből 480.000.-Ft megfizetésére – írja a tájékoztatójában a Békés Megyei Főügyészség.

Kiemelt kép: illusztráció, pixabay.com

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.