- hirdetés -

Régóta tervezett és várt beruházás valósul meg az önkormányzatnak köszönhetően az Alföld Gyöngye Hotelben. A szakemberek egy modern, energiatakarékos rendszert építenek ki november végéig, amivel a teljes második emelet klimatizálása oldódik meg.

Közel bruttó huszonöt millió forintból valósul meg az úgynevezett VRF-rendszer kiépítése a gyopárosi szállóban. Asztalos Gyulától, az Alföld Gyöngye Hotel igazgatójától megtudtuk, hogy összesen 24 szobában szerelnek fel új klímákat.

– Régen vártuk erre a lehetőségre, ezúton is köszönjük az önkormányzatnak a támogatást. Bízunk benne, hogy a szállodába érkező vendégek megelégedésére szolgálnak majd az új berendezések. A beruházásnak köszönhetően tovább tudjuk emelni a szolgáltatásaink színvonalát – tette hozzá a szállodaigazgató.

Dávid Zoltán polgármester a november 3-ai bejáráson hangsúlyozta, a turizmus fontos a városnak, ezért is lényeges a fejlesztés, hiszen ezáltal még vonzóbb célponttá tehetik a szállót az Orosházára érkező turisták számára.

A közbeszerzést egy orosházi cég, a Klimber Kft. nyerte. Az ügyvezető, Gajdács Tibor elmondta, hogy a szobákban található berendezések két kültéri egységhez kapcsolódnak.

Fotó: Horváth Bence

– Egy modern és energiatakarékos rendszert alakítunk ki. Többek között azért, mert a klímák központilag szabályozhatók. Gyakorlatilag a szobába se kell belépni a szálló munkatársainak ahhoz, hogy vezéreljék az eszközöket – tette hozzá Gajdács Tibor.

A tervek szerint a hónap végéig, december elejéig fejezik be a munkát a szállóban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.