- hirdetés -

Filmbe öntötték üzenetüket az 5.a osztályos tanulók. Az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskolába is eljutott a Recycling Hero kihívás, melynek célja a tizenéves korosztály edukációja, szemléletformálása, aktivizálása.

– A környezettudatos szemlélet az iskolai életünk egyértelmű velejárója. Olyan kiemelt terület, amit nem lehet „túltárgyalni”. A Vörösmartyban évtizedek óta nagyon tudatos munkával alakítják ki a tanulókban az ökológiai szemléletet, viszik közel a gyerekekhez a természetet. Örökös ÖKOISKOLA lévén számos programmal, erdei iskolai héttel, előadásokkal, az ökológiai lábnyom csökkentését célzó tevékenységekkel formálják a felnövő nemzedék szemléletét – osztotta meg lapunkkal Tóth Margit pedagógus.

Megtudtuk, a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát célzó kihívás így cseppet sem volt idegen terület az ötödikesek számára.  A pályázatot kiíró nemzetközi cég a felhívásában olyan szemléletformáló alkotásra buzdította a 3-8. osztályos tanulókat, mely a mindennapi tevékenységünkbe beépíthető, a természeti erőforrások kímélését célzó változtatásokat érhet el.

Az 5.a osztályosok kisfilmje:

– Igazán sziporkázó ötleteléssel jutottunk el a forgatókönyv tervezéséig, egyik impulzus hozta a másikat maga után. Amikor kirajzolódott a fő irányvonal, akkor a felhasználható másodpercek tervezésével pontosan felépítettük a kisfilmünket. A képi üzenetek megfogalmazásába nagyon beleéltük magunkat. A beállításokat, technikákat is lelkesen próbálgattuk, és legalább annyira élveztük, mint magát a felvétel készítését. A mottónk, amit 20 betűvel fogalmaztak meg a gyerekek, hiszen mi is 20 fős gyerekközösség vagyunk, úgy gondolom, nagyon ütős lett. Kívánom, hogy számos néző szívében-lelkében-tettében nyomot hagyjon majd ez az egy perces üzenet – ismertette Tóth Margit.

A pedagógus kiemelte, az együttműködéssel valódi közös alkotás született, amiben mindenki kivette a részét. Az eredményhirdetésig még egy párat aludni kell, de akármi is lesz a zsűri döntése, ők máris nyertek ezzel a munkával: emlékezetes pillanatokat, még összetartóbb közösséget és remélik, egy picivel fenntarthatóbb jövőt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.