- hirdetés -

Az orosházi tehetség jelentős pontelőnnyel vezeti az olaszországi kiírást. A tervei szerint hamarosan magasabb kategóriában veheti fel a harcot a világ legjobb motokrosszosai ellen. Noel jó példaként állhat a fiatalok előtt, hiszen a sporttal párhuzamosan az iskolában is jól teljesít.

Két fordulóval a vége előtt az orosházi Zanócz Noel magabiztosan áll az élen az olasz versenysorozatban. Elmondása szerint nagyon fekszik neki az itáliai bajnokság. Minőségi pályákon, kiváló ellenfelekkel versenyzik. Imádja Olaszországot, bár hosszabb városnézésre nincs mindig lehetősége, azért két futam közötti pizzázásra jut idő. A kiírás további két futammal folytatódik a közeljövőben.

Több fronton, több országban állt rajthoz

– Idén a német ADAC kupán is részt vettem. A versenysorozatot a német KTM SARHOLZ színeiben teljesítettem. Egy nagy múltú, kiváló versenyzőkkel rendelkező csapat. Úgy vélem, ez Európa legnehezebb versenysorozata. Azokkal a motokrosszosokkal mérethettem meg magam, akik ellen a későbbiek során az Európa-bajnokságon versenyeztem. Összetett második helyen fejeztem be a bajnokságot. Csapatom és én is elégedettek voltunk az eredménnyel – összegzett Zanócz Noel, aki idén magyar bajnoki címet is ünnepelt.

archív fotó forrása: Zsolbox Photo

Lapunknak elmondta, a motorsport világában különös jelentőséggel bír a csapatmunka és a támogatás. A szegedi Husqvarna Maurer-gép Racing Team színeiben indult az Európa-, illetve világbajnokságon. A székesfehérvári MXmania Moto Depo biztosítja a ruházatát és a védőfelszereléseit. Tordai Viktor a szereléshez szükséges szerszámokkal látja el. A német ADAC versenyeknél a KTM SARHOLZ csapata támogatja ruházattal, szerelővel.

Dávid Zoltán polgármester elismerően nyilatkozott Noel teljesítményéről. Kiemelte, a fiatal tehetség büszkén és eredményesen képviseli Orosházát a hazai, illetve a nemzetközi mezőnyben, ezzel öregbítve városunk hírnevét. A világbajnoki dobogós helyezése egy újabb állomás volt karrierjében.

– Orosháza város vezetése büszke az olyan orosházi fiatalokra, akik valamilyen sportágban kiemelkedő teljesítményt nyújtanak, ezáltal bizonyítva, hogy szorgalommal, kitartással ilyen kiváló eredményeket érhetnek el. Noel minden gondolata a motokrossz körül forog. Családja is példaértékű munkát végez az ő karrierjének támogatása érdekében – tette hozzá. A városvezető bízik benne, több helyi szponzor, támogató is a fiatal sportoló mellé áll, hiszen az eredményei alapján ezt megérdemelné. Több más nemzet szívesen látná versenyzői között.

Noel édesapja, Zanócz Rolland szintén motokrossz-versenyző volt, ma fia utazásainak, versenyeinek logisztikai hátterét teremti meg.

– Noel minden idők egyik legjobb magyar motokrossz-versenyzőjének nőtte ki magát. Szeretném, ha helyi támogatók is felkarolnák, hogy egy kicsit orosházinak is érezhessük magunkat – nyilatkozta röviden az ifjú sportoló édesapja.

Ízelítő Zanócz Noel ugratásaiból (Forrás: StreetCat Media)

Világbajnoki helyezés

Görögország adott otthont az idei világbajnokságnak. A verseny előtti estén Megalopoliban ünnepélyes megnyitógálán vettek részt a világ különböző országaiból érkező motorosok.

– Felemelő érzés volt részese lenni ennek az eseménynek. Büszkén vonultam a magyar zászlót tartva a kezemben. Ugyanilyen katartikus érzés volt összetett harmadik helyezést elérve a dobogón állni – mondta el a részleteket Noel.

Az Európa-bajnokság újabb kihívásokat tartogatott. Szardínia szigetén a felnőtt profi kategóriával, az MXGP-vel együtt rendezték meg a Junior Európa-bajnokságot. Az orosházi motoros összetett 6. helyen zárt.

– Jobb eredményre számítottam, de mindkét futamban elestem a rajtot követően. Az utolsó helyről küzdöttem vissza magam. Ennek tudatában örülök az elért helyezésnek – értékelt Zanócz Noel.

archív fotó forrása: Zsolbox Photo

Jó tanuló, jó sportoló

Az orosházi fiatal a tavalyi évben kiérdemelte az Emberi Erőforrások Minisztériuma eredményes tanulmányi munkáért és kimagasló sportteljesítményért járó „Magyarország jó tanulója, jó sportolója” címét.

– A szüleim mindig fontosnak tartották, hogy a motorozás mellett a tanulásra is hangsúlyt fektessünk. Sokszor fáradtan, vagy utazás közben tanulok, de én ezt így szoktam meg. Vágyok a sikerekre az iskolában is.

A Vörösmarty Mihály Általános Iskola tanulója vagyok. Az iskolavezetés és a pedagógusok mindig mellettem álltak, segítően támogattak sportolói pályafutásomban.

Részt veszek a tehetséggondozó programjukban is. Remélem, jó példát mutatok társaimnak abban, hogy a sport mellett a tanulásra is összpontosítani kell és lehet – zárta.

Zanócz Noel hamarosan, a jelenlegi 85-ről 125 köbcentiméteres motorra vált át. Már nagyon várja az új megmérettetéseket ebben a kategóriában. Egy jóval erősebb gépe lesz, de úgy érzi, a fizikuma adott hozzá. A jövőbeli tervei között szerepel további Európa-bajnoki, illetve világbajnoki helyezések elérése.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.