- hirdetés -

A jelenlegi sereghajtót, a Vecsés együttesét fogadta péntek este az OFKSE csapata. A tabellán elfoglalt helyük ellenére sem volt teljesen egyértelmű a hazai győzelem.

A meccsnek papíron kétségkívül a hazai együttes volt az esélyese, de a mérkőzés képe alapján ez nem mindig látszott.

Orosházi FKSE-Tokai–Vecsési SE 31–28 (16–14)

Kézilabda NB I. B-s férfi mérkőzés. Orosháza, 200 néző. V.: Haskó, Natkai. Orosháza: Pajkó – Pásztor M. 8 (3), Döme 2, Mihály, Kovács B. 6, Tóth K. 4, Németh L. 2. Cs.: Majdán (kapus), Lászlai 5, Kiss R. 3, Bella, Antal Sz. 1. Edző: Kovács Attila. A Vecsés legjobb dobója: Antal M. 8. Kiállítások: 8, ill. 12 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 4/4.

Vendég hetessel és vendég góllal kezdődött a mérkőzés, de rögtön a következő támadásból egyenlített a hazai csapat. Mindkét együttes a szilárd, hatosfalas védekezést választotta és az elején fej- fej mellett haladtak a csapatok, gólra gól volt a válasz. A nyolcadik percig kellett várni a hazai vezetésre. A 10. percben ember előnybe kerültek az orosháziak, amit jól ki is használtak, így a mérkőzés negyedénél már 11-7-et mutatott az eredményjelző. Az orosházi kapuban Pajkó László mutatott be egymás után több bravúros védést, elől pedig a nyolc gólig jutó Pásztor Máté vezetésével sorra érték el találataikat a hazaiak. Ekkor egy érthetetlen hullámvölgy jött a hazaiak játékában. Több elkapkodott, rossz támadás befejezése volt a zöld-sárgáknak, az ellenfél pedig zárkózott. A félidő hajrájában ráadásul kettős emberelőnybe is kerültek a vecsésiek, így az ötgólos hazai előnyből csak kettő maradt.

A hazai csapat legeredményesebbje lett, a nyolc gólig jutó Pásztor Máté (Fotó: Horváth Bence)

A második játékrész első percében – még ember előnyben – feljöttek a vendégek egy gólra, sőt a 35. percben Kökény egalizált, néhány perccel később a vezetést is megszerezte. Kovács Attila időt kért, de nem sok minden változott. A hazai csapat futott az eredmény után. A Vecsés minden fegyvert bevetett. Előbb két beállóval támadtak, később a hét a hat elleni játékot is elővették. Küzdöttek Tóth Karcsiék, de sokáig nem sikerült újra vezetniük. Az 50. percben újra az Orosházáé lett az előny Antal Szabolcs révén. Az 57. percben kettős emberelőnybe kerültek a zöld-sárgák, amivel jól sáfárkodtak és a végén sikerült hozni az elvárt papírforma eredményt.

Antal Szabolcs góljánál dőlt el a meccs (Fotó: Horváth Bence)

Kovács Attila: – Jó kezdés után erősen visszaestünk, a vecsésiek felszabadultan játszottak, mi pedig kapkodni kezdtünk. Tudnunk kell kezelni a győzelmi kényszert, reméljük a következő mérkőzés már nem fog problémát okozni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.