- hirdetés -

Idén is – mint már sokszor – a Vörösmarty iskola diákjai csatlakoztak a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért elnevezésű mozgalomhoz.

Nagy hangsúlyt fektet a Vörösmarty iskola a környezete megóvására, a környezeti nevelésre, melyet már kicsi korban el kell kezdeni. Ezért idén az alsó tagozaton a harmadikosok és a negyedikesek vettek részt az iskola közvetlen környezetének megtisztításában. A tanulók meghallgatták a biztonsági szabályokat, majd kesztyűt húztak, és a számukra kijelölt területen el is kezdődött a hulladék összegyűjtése.

Igen nagy öröm volt számunkra a gyerekek lelkesedése és a végeredmény, vagyis az összegyűjtött két kis zsák szemét, ami azt jelenti, hogy az emberek egyre kevesebbet szemetelnek. Azonban a szemét túlnyomó részét az eldobált cigarettacsikkek tették ki. Ezzel a tevékenységgel is próbáljuk érzékenyíteni a gyerekeket, hogy figyeljenek oda a környezetünkre és felnyissák az emberek szemét, hogy kicsi odafigyeléssel hogyan lehet tisztán tartani és megóvni a körülöttünk lévő világot adta hírül az iskola pedagógusa, Szalók József.

Hír még a Vörösmarty iskolából, hogy október 22-én, pénteken pályaorientációs napot tartanak, e napon az osztályok elméleti és gyakorlati tájékoztatót kapnak az egyes szakmákról.

Fotó: iskola

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.