- hirdetés -

Konfliktusba keveredett egy nővel egy csorvási férfi Orosházán, aki emiatt megelőzte és a fékbe lépett. Az ütközés elkerülhetetlen volt, ami után a férfi még lökdöste is a nőt. Közúti veszélyeztetés és garázdaság miatt felfüggesztett börtönbüntetést kért az ügyészség.

Az eset még tavaly szeptember 10-én, a kora délutáni órákban történt. A büntetett előéletű 44 éves csorvási férfi Orosházán járt, a Rákóczi úton a Móricz Zsigmond utca felől a Kossuth utca irányába haladt.

Ekkor egy nő az autójával az ott található üzlet parkolójából hajtott ki balra úgy, hogy az a forgalmi sáv, amit használni akart telített volt, így az úttesten keresztben megállt, ezáltal a forgalmat akadályozta. Csak úgy tudott besorolni, hogy az ebben a sávban álló csorvási férfi maga elé engedte.

Ezt követően a Móricz Zsigmond utca és a Rákóczi út kereszteződésében piros lámpánál mindketten kiszálltak az autójukból és kölcsönösen szidalmazni kezdték egymást, majd zöld jelzésnél mindketten tovább közlekedtek.

A feldúlt férfi a Rákóczi úton a záróvonalat átlépve megelőzte a közvetlenül előtte haladó sértettet, melyet úgy fejezett be, hogy a két személygépkocsi között mindössze 30-40 centiméter volt. Az előzés befejezését követően a férfi azonnal indokolatlan intenzív fékezéssel lassításra kényszerítette a sértettet, majd ezt megismételte úgy, hogy gépjárműve az úttesten megállt. A mögötte haladó sértett azonban intenzív fékezés ellenére sem tudott megállni. Személyi sérülés nem történt, az autókban 50 ezer forint alatti kár keletkezett.

Mindezek után a férfi kiszállt az általa vezetett gépkocsiból és odalépett a járműből szintén kiszálló sértetthez, akit hangosan szidalmazni kezdett, majd legalább két alkalommal két kézzel a vállánál meglökte, két alkalommal meg is rúgta. Mindaddig folytatta a nő szidalmazását, amíg a rendőrök ki nem értek.

A Gyulai Járási Ügyészség mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit felfüggesztett börtönbüntetésre és pénzbüntetésre ítélje, határozott időre tiltsa el a közúti járművezetéstől és kötelezze a nyomozás során felmerült, 130 ezer forintot meghaladó bűnügyi költség megfizetésére.

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.