- hirdetés -

Az elmúlt évben volt a méltán népszerű – felmérések szerint Magyarországon Jókai Mór után a második legolvasottabb – író, Fekete István születésének 120. és halálának 50. évfordulója.

A Nyugdíjas Pedagógusok Justh Zsigmond Olvasóköre is készült megemlékezéssel az évfordulók alkalmából, amire az ismert okokból csak most, az olvasókörösök októberi találkozása alkalmával került sor a városi könyvtárban.

Sok jól ismert figura került szóba (Fotó: Justh VK.)

– Sajnos az előző évre tervezett programjaink közül több is elmaradt, de ezt a Fekete István életéről szóló és pályáját bemutató előadást a többség vagy inkább a teljes tagság kérésére megtartottuk – mondta el Csányiné Kádár Tünde az olvasókör vezetője.

Dávidné Tóth Márta tartotta az előadást (Fotó: Justh VK.)

A közel egy órás bemutatóval Dávidné Tóth Márta készült. Képekkel, idézetekkel videó bejátszásokkal tette színessé az előadást. Közben kötetlen beszélgetés alakult ki, előkerültek a régi olvasmány élmények. Bogáncs, Vuk, Lutra és a többi állat szereplő, de Matula bácsi és Tutajos alakja is sok szép emlékeket idéztek fel.

Az összejövetel végén a könyvtárosok által kigyűjtött Fekete István könyvek között lehetett böngészni, és néhány példány kölcsönzőjére is talált ezen a délutánon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.