- hirdetés -

Csordultig telt a Petőfi Művelődési Központ Szokolay Sándor terme gyermekekkel és büszke szüleikkel október 13-án. Ekkor ünnepelték a városban az elmúlt évek során hagyományossá vált babaköszöntő ünnepséget.

– Tél, tavasz, nyár, ősz, folyók, ligetek, szeressétek a gyermekeimet – hangzott el ez a szép idézet Szabó Lőrinc verséből az október 13-án, a Petőfi Művelődési Központ Szokolay Sándor-termében rendezett babaköszöntő ünnepség kezdéseként. A város képviselő-testülete évekkel ezelőtt hagyományteremtő szándékkal hozta létre a rendezvényt, hogy közösen is megünnepeljék a kisgyermekek születését Orosházán.

Ezúttal a város 2021. január 1. és 2021. július 31. között született ifjú lakói kerültek reflektorfénybe egy rövid ideig, összesen 117-en büszke szüleik és hozzátartozóik társaságában. Az ünnepi műsor részeként a Vörösmarty Mihály Általános Iskola negyedik osztályos tanulói egy kedves dallal készültek a vendégeknek, majd Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere köszöntötte őket. Kiemelte, nagy öröm, hogy ilyen sokan elfogadták a meghívást. Hozzátette, a járványhelyzet során sajnos nem tudták megtartani a babaköszöntő rendezvényeket, ezúttal azonban be tudták pótolni.

– Csodálatos volt hallgatni az előbb az általános iskolás diákok köszöntőjét, úgy érzem az a dal mindent elmondott. A város önkormányzata nevében is köszöntöm az újszülötteket. Mindig öröm egy családban, ha gyermekáldás érkezik, de egyben nagy felelősség is. Én csak azt tudom kívánni itt mindenkinek, hogy rengeteg örömöt, boldog pillanatot élhessenek át gyermekükkel közösen – hangsúlyozta köszöntőjében a polgármester.

Ezt követően egyesével szólították az újszülötteket és kísérőiket, hogy átvegyék a névre szóló ajándékcsomagokat. Így tett a Bíró család, Bíró Gábor és Bíróné Miszlai Mónika, valamint kisfiuk Bíró Benjámin is, aki hét hónappal ezelőtt jött a világra.
– Most még kicsit meg van illetődve itt a kortársai között, de nagyon örült ő is a meghívásnak. Most hallottunk először a rendezvényről, de örömmel jöttünk, ahol ráadásul ismerősökkel is találkoztunk – mesélte Bíróné Miszlai Mónika.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.