- hirdetés -

Látványos szakaszához érkezett az OMTK-ULE 1913 száz millió forintot meghaladó beruházása. A Mátrai Stadion gyepszőnyegének leterítésével a napokban végeznek a szakemberek. Tavasszal egy megújult, kiváló minőségű füvön játszhatnak az orosházi labdarúgók.

Régi igénye az orosháziaknak, hogy a Mátrai Stadion megújuljon és régi fényében tündököljön – hangsúlyozta még egy korábbi cikkünkben Tóth-Kása Sándor, az egyesület elnöke. Ehhez most egyre közelebb kerül a 81-szeres egykori válogatott labdarúgó nevét viselő sportlétesítmény.

A szükséges előkészítő talajmunkával végeztek, illetve az öntözőrendszert is telepítették már a szakemberek. Hétfőn egy újabb szakasz kezdődött: a gyepszőnyeg leterítése.

– Mint minden hasonló jellegű beruházásnál, itt is az időjárás okozta a legnagyobb nehézséget. Nem volt esőzés, ezért a gyepszőnyeget biztosító cég nem tudta vállalni a szállítást. Ezekben a hetekben esősebb időszak következik, ami az öntözés mellett elengedhetetlen ahhoz, hogy megfelelő gyökérzetet eresszen a gyep – avat be a részletekbe Tóth-Kása Sándor.

Tóth-Kása Sándor (Fotó: Horváth Bence)

Ez a folyamat úgy három-négy napot vesz igénybe. A hengerekben érkező gyepszőnyeget előbb gépekkel leterítik, majd ezután kézi erővel megfelelően elrendezik a szakemberek.

– Pár hónap szükséges, hogy megerősödjön a gyep. Jól jön majd a téli szünet, hiszen lesz idő műtrágyázni, locsolni, illetve jó lenne ha esne rá egy kis hó is. Ez mind elősegíti azt, hogy a tavaszi szezonban egy kiváló minőségű pályán játszhatunk. A karbantartás jóval körülményesebb, mint például a műfű esetében, de a futball fűre való, itt élvezet a játék – tette hozzá az elnök.

Fotó: Horváth Bence

Az OMTK-ULE 1913 pályázott a sportlétesítmény felújítására, melyet a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elfogadott. A Fűtőház utcai stadion az egyesület által megszerzett TAO forrásból, valamint az ehhez szükséges önkormányzati önerőből újul meg összesen több mint 100 millió forintból. A beruházás során korszerű vízelvezető és öntözőrendszert és pályavilágítást is kialakítanak, továbbá korszerűsítik a kispadokat, valamint eredményjelzőt is telepítenek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.