- hirdetés -

Az Országos Könyvtári Hét program sorozatának részeként könyvbemutatót tartottak a Justh Zsigmond Városi Könyvtár olvasótermében. A fiatal hódmezővásárhelyi költő harmadik könyvével ismerkedhettek meg a látogatók.

A kortárs irodalom kedvelői ismerik Sulyok Csaba műveit és várták a harmadik könyv megjelenését. A témáiban és formáiban is változatos vers gyűjtemény szerzője elmondta, már középiskolás kora óta foglalkoztatja az írás.

– A középiskola óta folyamatos ez nálam. Az önkifejezés eszköze ez számomra. A versekben tudom kifejezni azokat az érzéseket, gondolatokat, amelyeket egyéb formában nem, vagy csak kevésbé tudnék. Ezzel egyfajta kuriózum vagyok a kortársaim közt, de van egy réteg a fiatalságon belül, akik fogékonyak erre a művészeti ágra és ők jól is fogadják a dolgaimat – mondja magáról a költő.

A jó hangulatú találkozón a költő őszintén beszélt magáról és a műveiről (Fotó: Horváth Bence)

Sulyok Csabával Hagymásiné Lazanyecz Anikó könyvtáros beszélgetett. Az alkotási folyamatról, a versekről, a könyvekről és az élet kérdéseiről. Megtudhattuk, hogy egy vers, vagy annak alapgondolatának megszületése bármikor jöhet Csaba számára.

– Előfordul, hogy akár éjszaka is beugrik egy gondolat, amit lejegyzek azonnal. Hogy mikor sűrűsödnek verssé a benyomások érzések, azt előre nem lehet tudni. Van hogy azonnal kész, de olyan is, hogy napokig, hetekig foglalkoztat egy gondolat, amiből sok „agyalás” után lesz vers – magyarázta el.

A tanárként dolgozó költő gyermekkora az egyik fő ihlet forrás, de a falusi élet, a falusi hétköznapok emlékei is sok művében köszönnek vissza. A könyvbemutató során Sulyok Csaba több alkotását is meghallgathatta a közönség.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.