- hirdetés -

A ház udvarán lévő fóliás sátorban termesztett a 25 éves orosházi férfi. Korábbi elmondása szerint saját fogyasztásra nevelte a növényeket, azonban kiderült, hogy árusította. Bár büntetlen előéletű, de tavaly augusztusban gyanúsítottként vonták felelősségre más jellegű bűncselekmények miatt.

A férfi 2021 szeptemberében az általa termesztett, kábítószer-hatóanyag tartalmú kenderből több személynek, több alkalommal értékesített – derül ki a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleményéből.

Az Orosházi Rendőrkapitányság szeptember 23-án a férfi orosházi házában tartott házkutatást. A rendőrök az udvaron felállított fóliasátorból lefoglaltak hét tő, elültetett kannabiszt, a házban a növények termesztéséhez használt berendezéseket találtak. Világító panel, világító foglalatokkal, kábelekkel együtt, továbbá az ágyneműtartóból mérleg, valamint összesen 500 gramm zöld növényi törmelék került elő.

A férfi a kannabisz növényeket nem saját célra termesztette, hanem azokat kereskedési szándékkal ültette, nevelte, szedte le és szárította meg.

Elsősorban a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor a férfi letartóztatására. Az ügyészség szerint feltehető, hogy a 25 éves férfi tárgyi bizonyítékokat semmisítene meg, tanúkat befolyásolna, ami hátráltatná a bizonyítási eljárást.
Ezen túl a bűnismétlés veszélye is fennállt, mert bár büntetlen előéletű, de 2021 augusztusában gyanúsítottként vonták felelősségre más jellegű bűncselekmények miatt.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértve egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását.

(Kiemelt képünk illusztráció: Horváth Bence)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.