- hirdetés -

A Vörösmarty iskola hagyományai közé tartozik a hatodik osztályos diákok erdei iskolája. A szokásos tanév végi programot a járványhelyzet az előző tanévben nem tette lehetővé, ám most szeptember végén pótolták a tanulók.

– Az iskolában már 20 éve hagyomány, hogy a hatodik osztályosok a tanév végén egy hetet erdei iskolában töltenek. A vírushelyzetre való tekintettel idén ez áthúzódott nekik a hetedik évfolyamra. A diákok a DALERD Zrt. által fenntartott Gyula-Városerdőn található erdei iskolában töltöttek egy hetet – adták hírül Zengő Andrea és Borombós Edit tanárnők.

Az ötnapos program keretében a tanulók megmérethették magukat természetes környezetben, mellőzve az infokommunikációs eszközök használatát. Lehetőségük adódott tájékozódási futásra, szalonnasütésre, hajnali vadlesre, térképhasználat megismerésére, sor- és váltóversenyekre, csapatvetélkedőkre, valamint előadásokat hallgathattak és közvetlen tapasztalás útján is szerezhettek ismereteket az erdő növény- és állatvilágáról.

Mozgalmas héten vannak túl a Vörösmarty iskola immár hetedik osztályos tanulói (Fotó: iskola)

– Nagyon jó élmény volt, jókat szórakoztunk. Sok izgalmas program várt ránk, mint például a tájfutás, a sportnap vagy a vadles. Utóbbi is sikeres volt, hiszen láttunk dámszarvasokat, szarvasgidákat és denevéreket is. Bújócskáztunk a szalonnasütés után, érdekes túrákon vettünk részt, ezáltal sok dolgot ismertünk meg az erdőről – nyilatkozta a jó hangulatú erdei iskoláról Szikora Zsombor, a 7. C osztály tanulója.

A tábor legfontosabb eredménye a természetközelségen túl a közösségformálás volt, megszűntek az osztályok közötti határok és a gyerekek életre szóló élményekkel gazdagodva tértek haza.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.