- hirdetés -

Sorozatunkban orosházi illetőségű sportolókat faggatunk ki pályafutásuk legboldogabb vagy legmeghatározóbb pillanatairól. Ezúttal Miszlai Lászlót, az OMTK-ULE labdarúgóját kérdeztük meg, aki éppen karrierje 100-ik találatát szerezte meg a hétvégén.

– Már gyerekkorom óta aktívan sportoltam, a foci az elsők között volt, amit kipróbáltam. Szerintem az utolsó generációs fiatalok közé tartozom, akik még a grundon kezdtek el futballozni és azóta tulajdonképpen végigkísérte az életemet. Orosházán játszottam egészen 17 éves koromig, utána viszont egy időre abbahagytam a nagypályás futballt és csak kispályán fociztam. 2017-ben kezdtem újra nagypályán, amikor megkeresett a Nagyszénás.

Azok nagyon szép évek voltak és nagyon jó emlékek, onnantól pedig volt egy kitérőm vagy inkább megkeresésem a Békés Megyei Amatőr Válogatottak Csapatába, ami egy komoly lehetőség volt. Ezután igazoltam Orosházára, most kezdtem a második teljes szezonomat az OMTK-ULE csatáraként – mesélt magáról Miszlai László.

A nagypályás futballal kapcsolatos kedvenc pillanatai közé tartozik egy olyan mérkőzés is, amit még a Nagyszénás játékosaként épp az orosháziak ellen ért el. Bajnoki döntőt játszott a két csapat, ahol a győzelem mellett ráadásul gólt is szerzett. Emellett a már említett Amatőr Válogatottak Csapatában töltött időszak is meghatározó volt számára. Mint mondta, ott olyan pillanatokat élt át, melyeket sosem fog elfelejteni.

A tavalyi, már Orosházán töltött idénye is fantasztikusan sikerült, hiszen 31 mérkőzésen összesen 37 gólt szerzett. Egy meccs azonban a többihez képest is különleges jelentőséggel bírt, ahol nem kevesebb, mint 5 találatig jutott. Az OMTK-ULE legutóbb az Okány csapata ellen szerepelt, ami szintén tartogatott számára emlékezetes pillanatokat.

Miszlai László az előző hétvégén is gólt szerzett, karrierje során a századikat (Fotó: Horváth Bence)

– Minden gól különleges valamilyen szinten, viszont életem góljának egy még frissebb élményt mondanék, amit a hétvégi Okány elleni meccsünkön értem el. Ők vezették a forduló előtt a bajnokságot és ellenünk is megszerezték a vezetést egy hasonlóan nagy góllal. Erre sikerült 7 percen belül válaszolnom egy egyéni villanással, a kapust is becsapva a hosszú felsőbe ellőni a labdát. Illetve ami még külön megkoronázta számomra, hogy a karrierem során ez volt hivatalosan a 100-ik találatom. Viszont azt sajnálom, hogy a mérkőzést nem sikerült megnyernünk, hiszen döntetlen lett a vége – árulta el.

Úgy érzi, idén jó csapat jött össze, a játékosokra, a szakmai stábra és a hangulatra sem lehet panasz, a hétvégén Gyuláról három ponttal szeretnének hazatérni, ezáltal még előrébb lépnének a tabellán. Miszlai László életében emellett fontos szerepet kap az edzősködés is, amibe 1,5-2 évvel ezelőtt vágott bele és szeretné is a következő években tovább vinni. Annak idején Nagyszénáson kezdte, majd Orosházára visszatérve először az OMTK-ULE U11-es csapatát edzette, míg jelenleg az U8-asokkal foglalkozik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.