- hirdetés -

Egy olvasónk jelezte, hogy hazaküldik a Táncsics gimnázium diákjait csütörtök délelőtt. Utánajártunk a kérdésnek.

Az intézmény vezetője, Blahó János érdeklődésünkre megerősítette a hírt. Elmondta, úgy értesültek, hogy a Veress József utcán csőtörés történt, ami miatt a gimnázium víz nélkül maradt.

Egyeztettek a tankerülettel és úgy döntöttek, hogy a diákokat hazaengedik, mivel a napi szükséges óraszámot már megtartották ahhoz, hogy ne módosuljon a tanév. Megtudtuk, akinek szükséges biztosítanak felügyeletet, valamint az ebédeltetés kérdését is megoldja a Diákélelmezés.

A csőtöréssel kapcsolatban megkerestük az Alföldvíz Zrt.-t is, amint érkezik válasz frissítjük a cikkünket.

Frissítés

Csütörtökön valamivel dél után megérkezett az Alföldvíz Zrt. válasza, amiben leírták, a Veress József utcában az ivóvíz gerincvezetéken történt a csőtörés, de már 11 órára elhárult a probléma. Az érintett utca mellett a Posta utcában és a Táncsics gimnáziumban is elérhető az ivóvíz-szolgáltatás.

Az Alföldvíz Zrt. szakemberei azonnal elkezdték a hiba elhárítását, amelyhez a környéken le kellett állítani az ivóvíz-szolgáltatást. Az Alföldvíz orosházi divizóvezetése a helyreállítási munkálatokat megelőzően felvette a kapcsolatot a lezárásban érintett Táncsics gimnáziummal és a társaság munkatársai lajtoskocsit szállítottak a helyszínre, ezzel biztosítva az ivóvizet a helyreállítás idejére.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.