- hirdetés -

Hétfő délután a Jézus Szíve templomban adott át harmincnégy csomagot rászoruló családoknak a Katolikus Karitász orosházi szervezete.

Baranyainé Murvai Sára, a karitász csoport helyi vezetője elmondta, a megalakulásuk óta eltelt hat évben igyekeznek legalább kétszer tartós élelmiszer csomaggal segíteni a rászoruló családoknak.

– A hitoktatók állnak legközelebbi kapcsolatban a gyerekekkel, ők tudják leginkább melyek azok a rászoruló családok akiket segíteni kellene. Az általuk adott névsor alapján állítjuk össze a meghívottak listáját. Az orosházi katolikus hívek adják össze az ajándék nagy részét. Egyrészt pénzben, másrészt a Szent Rita oltár elé helyezett tartós élelmiszerek formájában. Másik részét az egyházmegyei karitásztól nyertük pályázat útján – avat be a részletekbe Baranyainé Murvai Sára.

(Fotó: Horváth Bence)

A csomagokban leginkább tartós élelmiszerek vannak, de most a pandémiára tekintettel kerültek bele fertőtlenítőszerek és maszkok is. Ottjártunkkor új gazdájukra váró, rengeteg plüssfigurát is láttunk. Ezek is adományból származnak.

– Minden csütörtökön van nálunk, a régi plébánia épületében használt ruha osztás. Innen nem csak felekezetre való tekintet nélkül vihetnek ruhákat a rászorulók, de hozhatnak is. A játékokat így kaptuk és a csomagért érkező szülőket kísérő gyerekek választhatnak közülük maguknak – mondta el a csoportvezető.

(Fotó: Horváth Bence)

Mint megtudtuk, nem csak rászoruló családok, de egyre több egyedülálló ember is kerül a karitász látókörébe, akik kis nyugdíjuk mellett semmi segítségre nem számíthatnak. A karitász emellett más módon is segít. Telente tűzifát osztanak, de vannak családok, akik – a szükséges környezettanulmány után – a kályhát is tőlük kapták.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.