- hirdetés -

Nehéz feladat várt az NB1/B Keleti csoportjának második fordulójában az Orosházi FKSE-Tokai kézilabdázóira, akik a Népligetbe utaztak a hétvégén. A szeptember 19-én lejátszott mérkőzésen az Ferencváros U21-es csapata ellen léptek pályára, akiknél végül két góllal bizonyultak jobbnak.

– Nem úgy sikerült az első meccs, ahogyan szerettük volna. A hosszú, viszontagságos út és a görcsös győzni akarás sajnos gyengébb egyéni teljesítményeket eredményezett a vártnál. A fiúk javítani szeretnének, a héten látom az edzésen az elszántságot rajtuk. Ellenfelünk az ország egyik, ha nem a legjobb ifjúsági csapata lesz. Velük kapcsolatban nagy kérdés, hogy milyen összeállításban lépnek majd pályára, játszanak-e az NB I-es csapatukban is egyre meghatározóbb szerepet kapó játékosaik.

Ettől függetlenül a magunk dolgával, a saját játékunkkal kell törődni és ha sikerül úgy kézilabdázni, ahogyan tudunk, akkor képesek leszünk győzni vasárnap az NB I/B egyik legnehezebb pályáján is – ezekkel a gondolatokkal várta a hétvégi rangadót az Orosházi FKSE-Tokai vezetőedzője, Kovács Attila, szeptember 19-én ugyanis az FTC könnyű ellenfélnek egyáltalán nem ígérkező U21-es csapata várt a viharsarki alakulatra.

Lendületesen is kezdték a mérkőzést a fővárosi zöld-fehérek fiataljai, a látogatók nehezen lendültek játékba, 4-0-s eredmény alakult ki az első percekben. A hazai pályán játszókat azonban néha túlságosan is elkapta a harci kedv, hiszen többször jutottak a kiállítás sorsára, itt volt az esély az OFKSE-nek a felzárkózásra. Ezzel azonban még nem tudott élni a csapat, ráadásul a büntető is kimaradt, így 15. perc elteltével 9-4-et mutatott az eredményjelző.

A fekete mezben játszó orosháziaknál Kovács Bence ezúttal 5 találatig jutott (Fotó: ofkse.hu)

A folytatásban egy időre állandósult ez a 4-5 gólos fővárosi előny, az orosházi játékosok a 22. percben kezdték meg a felzárkózást, amikor 13-8-as állásról egyenlítettek, a szünetre 14-14-es részeredménnyel vonulhattak a csapatok. A második játékrészben is egyre meggyőzőbbé vált az orosházi kézilabdázók játéka, a 38. percben pedig Lászlai Szabolcs találatával a vezetést is megszerezték (16-17), amit már a későbbiekben sem adtak ki a kezükből.

Sőt nemcsak, hogy megtartották az előnyüket, hanem még növelték is, hála Tóth Károly góljainak, a masszív hatos falnak és Majdán Márk nagyszerű védéseinek köszönhetően. A 49. percre 18-23-as állás alakult ki, a végén a fradista fiatalok nagy tempót diktáltak, de kiegyenlíteni már nem tudtak, a mérsékelten kezdő, de fokozatosan feljavuló orosházi csapat megérdemelten győzött.

FTC-Diagnosticum U21 – Orosházi FKSE-Tokai 24-26 (14-14)

NB I/B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Budapest, 100 néző.
Vezette: Cseszregi, Sipos. 
Orosháza: Pajkó – Pásztor M. 2 (1), KOVÁCS B. 5, ANTAL 4, Mihály, Kiss R. 2, Németh L. 3 (1). Cserék: MAJDÁN (kapus), TÓTH K. 5, Takó 2, Lászlai 3, Bella, Molnár G. Edző: Kovács Attila. 
Az FTC legjobb góllövői: Prainer 8, Parzer 4, Tóth Sz. 4 (1).
Kiállítások: 8, ill. 10 perc. 
Hétméteresek: 1/1, ill. 5/2.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.