- hirdetés -

Idén már ötödik alkalommal jelenítteti meg diáknaptár kiadványát a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, melyet kimondottan a nyolcadik osztályos diákoknak szánnak. Békés megyében mintegy 2000 tanulóhoz igyekeztek eljuttatni a dokumentumokat, köztük szeptember 17-én a Czina Sándor Tagintézmény diákjainak.

– Tulajdonképpen ez egy igazi diáknaptár, de csak a tanítási évre szól, tehát szeptember 1-től június 16-ig tart. Benne vannak azok az események, amikre a gyerekeknek oda kell figyelnie a továbbtanulás szempontjából, megtalálják benne azokat a napokat, amikor például pályaválasztási vásárokat tartanak, de mivel kamara vagyunk, így a szakképzésről is igyekeztünk minél több információt beletenni. Ezek közé tartoznak az új szakképzési rendszernek az intézményei, illetve az ösztöndíjak, amelyek most az új dolgokat jellemzik – ismertette a diáknaptár részleteit Mészárosné Szabó Anna, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési osztályvezetője.

Ötödik alkalommal jeleníttet meg diáknaptárt a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (Fotó: Horváth Bence)

Elmondta azt is, hogy a naptárat az Innovációs és Technológiai Minisztérium forrásából jeleníttetik meg minden évben. A kis dokumentum nem más, mint egy szimbóluma annak, hogy ezzel a témával, a pályaválasztással érdemes minél hamarabb foglalkozni, hiszen januárban már késő dönteni arról, hogy hova menjenek tovább a nyolcadikos diákok. Ez egy felelősségteljes döntés, melyhez egyaránt kell a diák, a szülő és a pedagógus.

A kamara emellett azt is felajánlotta, hogy szülői értekezleteket tart a továbbtanulásról, osztályfőnöki órát az iskolaválasztásról, illetve igény alapján üzemlátogatást is szerveznek a gyerekeknek.

A naptár a diákok továbbtanulása szempontjából is fontos tudnivalókat tartalmaz (Fotó: Horváth Bence)

– Minél hamarabb kezdjetek el foglalkozni a továbbtanulással. Ez a pár hónap nagyon hamar eltelik, ne januárban szembesüljetek azzal, hogy esetleg még mindig nem tudtok dönteni. A döntéshez információk kellenek, valamint a felnőttek, a szülők és tanítóitok segítsége. Ez a naptár az előttetek álló pár hónap története. Lapozni kell, használni kell, írni kell bele – hangsúlyozta a Czina iskola nyolcadikos diákjainak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.