- hirdetés -

Ózdon kezdte meg bajnoki szereplését az Orosházi FKSE NB1/B-s férfi kézilabdacsapata. Az első összecsapás elején egy remek első harmadot produkáltak a játékosok, amit viszont egy rendkívül mérsékelt követett és egy átlagos zárt. Végül egy izgalmas, végletekig kiélezett mérkőzésen sikerült pontot szerezniük, döntetlennel zártak.

Nehezen indult be a mérkőzés, a vendégként játszó orosházi gárda a csapatkapitány Németh László büntetőjével szerzett vezetést, amit a következő percekben meg is tudott tartani. Ehhez kellettek Pajkó László védései is (11. perc: 4-5), majd a védelem is feljavult, hiszen 9 percen keresztül nem szerzett gólt a házigazda, míg az orosháziak többször is eredményesek voltak (4-10).

Ezt követően azonban az ózdi csapat percei következtek. Amíg az OFKSE játéka leült, ők vérszemet kaptak és sorra szerezték a góljaikat. A félidőre pedig sikerült is fordítaniuk az álláson, ugyanis 13-12-vel vonulhattak pihenőre a játékosok. A térfélcserét követően is az Ózd csapata volt pontosabb, a 35. percben így, 16-13-as ózdi vezetésnél Kovács Attila vezetőedző kikérte a második idejét is.

Izgalmas mérkőzés kerekedett ki a nyitófordulóban (Fotó: ofkse.hu/Zsedényi Péter)

Az orosháziak játéka az ezt követő percekben még nem javult fel (41. perc: 19-14), a mérkőzés vége felé, a legmélyebb ponton azonban sikerült összekapniuk magukat. Két gólra felzárkóztak, a pontszerzés azonban még így is távolinak tűnt, hiszen ellenfelük kapusa is jó teljesítményt nyújtott, valamint az ózdi védekezés is jól működött.

Az 56. percben tört meg a jég, amikor Kovács Bence így is egalizálni tudott (23-23). Ezt követően még egy-egy gól esett a finisben, de a végjáték elképesztő izgalmakat hozott. Az orosházi csapat végül emberhátrányban mentett pontot, Pajkó László dudaszós védésének köszönhetően. A végeredmény 24-24 lett, a legeredményesebb orosházi 6 góllal Kovács Bence lett.

NB I/B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Ózd, 200 néző.
V.: Haskó, Natkai.
Orosháza: Pajkó – Pásztor M. 1, Takó 4 (3), Tóth K. 4, Antal 5, Kovács B. 6, Lászlai 1. Cs.: Majdán (kapus), Döme, Németh L. 3 (3), Bella, Mihály, Molnár S., Kiss R., Molnár G. Edző: Kovács Attila.
Az Ózd legjobb dobói: Gál A. 7, Veres 5.
Kiállítások: 10, ill 4 perc.
Hétméteresek: 1/1, ill. 7/6.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.