- hirdetés -

Véget ért a nyári szünet és kezdődik egy újabb tanév. Augusztus 31-én a Vörösmarty Mihály Általános Iskola is megtartotta tanévnyitó ünnepségét az alsó tagozatos tanulóinak. A rendezvényen ismertették az elmúlt tanévhez képest történő változásokat, a következő napok menetrendjét, de a nyugdíjba vonuló kollégáikat is köszöntötték.

A Vörösmarty Mihály Általános Iskolában ezúttal külön tanévnyitó ünnepséget rendeznek az alsó- és felső tagozatos tanulóknak. Augusztus 31-én az 1-4. osztályos diákok találkoztak a nyári szünetet követően. A rendezvény a himnusz eléneklésével és a vendégek köszöntésével indult. Bánki-Horváth Anett az első osztályosokat köszöntötte verses előadással, majd Aminné Móricz Márta intézményvezető-helyettes köszöntötte az egybegyűlt diákokat és hozzátartozóikat, egyben ismertette a tanév menetrendjét.

– Az előttünk álló hónapok a tervek szerint két pillérre épülnek: Megtartjuk hagyományainkat, ugyanakkor fontos újításokat is bevezetünk. Színes, érdekes, a tanulóinkat érdeklő hasznos programokkal várjuk őket délutánonként – ismertette a részleteket. Elmondta, idén is szeretnék megtartani az olyan hagyományosnak számító eseményeket, mint a Vörösmarty Nap, a Madarak és Fák Napja, a karácsonyi és év végi koncertek vagy a diákönkormányzati és pályaorientációs nap. Emellett folytatják tehetségprogramjukat, alsó tagozaton továbbra is várja a diákokat többek közt a robotika szakkör vagy a sakkpalota program, de idegen nyelveket is tanulhatnak.

Volt, akinek az augusztus 31-i tanévnyitó sokkal többet jelentett: egy dolgos, odaadó pedagóguspálya befejezését. A Vörösmarty iskola ünnepségén a diákok mellett a nyugdíjba vonuló pedagógusokat is köszöntötték. Évtizedeken át tartó, kimagasló szakmai munkájáért Pedagógus Szolgálati Emlékéremmel tüntették ki Justyákné Kiss Ágnest, Szokodi Lászlót és Verasztóné Farkas Juditot. Új kollégáikat is köszöntöttek, valamint az új osztályfőnöket is bemutatták. Az elsős tanulók sem mentek haza üres kézzel, őket felsőbb osztályos diáktársaik egy kis ajándékkal lepték meg.

A rendezvény végül a szózattal zárult. Az intézmény igazgatója Orosz László elmondta, a járványügyi helyzet miatti fokozott óvatosságot szem előtt tartva döntöttek úgy, hogy idén két részletben tartják meg az ünnepséget.
– A minisztériumtól kapott tájékoztatás alapján kezdjük meg a tanévet, a tavalyi intézkedési tervünket átdolgoztuk, a jogszabályokhoz igazítottuk, jelenleg nincsenek különösen korlátozó tényezők. Ha úgy alakul a helyzet és szükség lesz rá, akkor természetesen felkészülünk. Reméljük, erre minél később vagy egyáltalán nem kerül sor – árulta el az intézményvezető.

Elmondta, 70 új tanulójukat a következő napokban egy Csodavilág nevű iskolabeszoktató programmal várják. A felső tagozatos tanulóknak, valamint a Rákóczitelepi- és a Czina Sándor Tagintézmények diákjainak szeptember 1-én tartják meg a tanévnyitó ünnepséget.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.