- hirdetés -

Augusztus 29-én már második alkalommal rendezte meg Mészár Hajnalka a Pünkösdi Zarándoklatért Egyesülettel közös rendezvényét azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a séta, a túrázás örömeire és előnyeire.

– Elsősorban azoknak lehet ideális az Az a bizonyos első lépés program, akik eddig csak kacérkodtak a gondolattal, de még nem tették meg azt a bizonyos első lépést. A heti két alkalommal tartott gyaloglásunk mellett fontosnak tartjuk, hogy évente egyszer egy kiemelt rendezvény keretén belül felhívjuk a város lakóinak figyelmét erre a tömegsport lehetőségre – árulta el Mészár Hajnalka.

Vasárnap délelőtt fél 10-kor indultak neki 60 lelkes túrázóval az első, 6 kilométeres szakasznak, amely Gellértegyházáig vezetett. Egy kis pihenőt és ismerkedést követően egy 7 kilométeres visszavezető út várt rájuk.
– Jó volt látni, hogy a rendezvényünkön 20 olyan induló is volt, aki most vett részt először ilyen megmozduláson, ráadásul életkorban az 5 évestől 86 évesig minden korosztály képviseltette magát. Reméljük, hogy az autókból megcsodáló emberek közül is lesznek jövőre bátor csatlakozók – mesélte a főszervező.

Megérkezésük után Mészár Hajnalka beszélt néhány percben arról, hogy a túraközösség (Az a bizonyos első lépés) milyen célból jött létre, hogyan működik, és milyen módon lehet csatlakozni hozzá. Viczián Zoltán pedig a Pünkösdi Zarándoklatért Egyesület céljait ismertette, valamint az idei évben eddig megrendezett eseményeiket. A gyalogtúra után egyébként kerékpáros túrát is szerveznek szeptember 18-ra.

A tájékoztatást követően a túrát teljesítők különböző emléklapokkal és emléktárgyakkal gazdagodtak, míg a sokszoros teljesítők Első lépés logóval ellátott pólót kaptak ajándékba. Ezzel köszönték meg nekik az elmúlt 4 évet, bízva abban, hogy a gyaloglásukat tovább folytatva hosszan tartó egészséggel viselik majd.

Muszka Kálmán beszélt nekik Gellértegyháza történetéről és arról, hogy számára milyen érzelmi kötődést jelent a történelmi emlékhely. A bográcsban elkészült paprikás krumpli elfogyasztása után együtt indultak el Gyopárosfürdő felé Orosházára, majd a körtefánál közös élményekkel feltöltődve búcsúztak el egymástól.

Nagy utat tett meg a 60 fős csapat

– A túrázást azért tartjuk fontosnak, mert a rendszeres testmozgás mellett nagyon sokat teszünk a lelki egészségünkért is. Nagyon büszke vagyok a csapatra, mert kortól és nemtől függetlenül mindenki igyekszik magából kihozni a maximumot. 4 éve működő kis csapatunk számos kihívást teljesített már, szeptember 13-án fogjuk ünnepelni a 200. közös túránkat. A csapattagokkal egyetértésben mondhatom, hogy szeretetteljes, értékálló és értékkövető közösséget alkotunk, amelyhez jó tartozni – tette hozzá Mészár Hajnalka.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.