- hirdetés -

Első lépés az életért – Ezt a nevet viseli a Pünkösdi Zarándoklatért Egyesület gyalogtúrája. Sokat mondó elnevezés ez, hiszen ennek az első lépésnek a megtétele többféleképpen befolyásolhatja életünket. Kedvet csinálhat a mozgáshoz, melynek hatására egészségesebbek lehetünk, megismerhetünk általa egy remek közösséget, melynek köszönhetően nem leszünk többé egyedül, valamint a séta alatt felfedezhetjük azt is, milyen csodás a környezetben, melyben élünk.

– Idén is szeretnénk felhívni az orosháziak figyelmét a túrázás örömére – fogalmazott Mészár Hajnalka, az Az a bizonyos első lépés túraközösség vezetője, aki csapatával közösen vesz részt a hétvégi gyalogtúrán. – Mi négy éve mozgunk együtt, hamarosan túl leszünk a 200. túránkon is. Mindenkinek szívből ajánlom ezt a vasárnapi programot, még annak is, aki ritkán jár gyalogszerrel. Egy próbát mindenképp megér, veszítenivalója senkinek sincs, én pedig biztosíthatom a résztvevőket arról, hogy ez a séta felüdülést jelent majd testüknek és lelküknek egyaránt.

A séta augusztus 29-én fél 10-kor indul a főtéren található körtefától, a résztvevőket negyed 10-re várják a helyszínre. A cél Gellértegyháza lesz, az odaút 6, a gyopárosi kitérővel színesített visszaút pedig 7 kilométer lesz. Gellértegyházán a pihenő mellett előadás és játék is vár majd a túrázókra, majd egy kis erőgyűjtés gyanánt paprikáskrumplival vendéglik meg a vándorokat.

Előzetes regisztrációra nincs szükség! A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak! További kérdésével forduljon Viczián Zoltán szervezőhöz a czian65@gmail.com e-mail címen!

Kiemelt kép: A tavalyi túra résztvevői, forrás: OrosCafé archív

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.