- hirdetés -

Nagyváradon rendezték meg az Ifjúsági és Junior Erőemelő Világbajnokság küzdelmeit. A világversenyen Kovács-Györkös Melánia képviselte az Orosházi Toldit és Magyarországot.

Mela egyedüli magyar válogatottként képviselte hazánkat a nagyváradi seregszemlén. Élete első nemzetközi versenyén sikeresen mutatkozott be, hiszen az ukrán versenyző mögött a dobogó második helyére állhatott 315 kg-os összetett eredménnyel, a junior 57 kilogrammosok mezőnyében.

Guggolásban 135 kilós teljesítményével a 7 éve fenn álló junior országos csúcsot döntötte meg. Ebben a fogásnemenkénti értékelésben a bronz érmet szerezte meg. Fekvenyomásban második lett 60 kilóval, míg felhúzásban harmadik, 120 kg-os eredményével. Összesen 2 ezüst és 2 bronz éremmel térhetett haza. 

Guggolásban hét éves országos csúcsot döntött meg a Toldi kiválósága (Fotó: OTSE)

Az ifjú tehetség a többszörös Világ-, és Európa-bajnok Szabó Ágnes edzéstervei alapján készül. Edzője és klubtársa elmondta, hogy egy rendkívül szorgalmas és jó versenyzőt ismert meg Mela személyében.

– Ezen a VB-n a rutintalanság még megakadályozta őt abban, hogy minden fogásnemben kihozza magából a maximumot, de ez idővel javulni fog. Ettől eltekintve óriási gratuláció illeti, hisz a két VB ezüst és két VB bronz, azt gondolom, magáért beszél – kommentálta Szabó Ági.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.