- hirdetés -

Különleges évfordulót érkezett köszönteni a Juhász Gyula utcába Dávid Zoltán, városunk polgármestere. Szerdán 70. házassági évfordulóját ünnepelte Bognár József és felesége Lenke néni.

A városvezető meleg szavakkal és egy csokor virággal köszöntötte a platinalakodalmat ünneplő 94 éves Józsi bácsit és a 91 éves Lenke nénit.

A beszélgetés során elhangzott, hogy a házaspár nagyon szép hetven évet tud maga mögött. Sok nehézség – az elmúlt hetven év történelmi, társadalmi eseményei – és sok öröm van az emlékek között. Nagy boldogság volt életükben a gyerekek, az unokák, a dédunokák születése, a házuk felépítése, de az élet kisebb örömeit is mindig megélték. Legyen az egy hosszabb távollét utáni megérkezés, vagy a negyven éven át gondosan művelt kiskert valamennyi termése.

A polgármester meleg szavakkal és egy csokor virággal köszöntötte a házaspárt (Fotó: Horváth Bence)

Lenke néni elmesélte a megismerkedésük történetét, de megtudhattuk azt is, mi a hosszú élet és a hosszú házasság titka:

– ’49 augusztus huszadikán, az ünnep tiszteletére rendezett bálon találkoztunk. Felkért táncolni, megismerkedtünk. Két évi udvarlás után, ’51. augusztus 18-án, épp hetven éve volt az esküvőnk. A hosszú élet titka a jó genetikán túl, hogy nagyon sokat kell dolgozni és mindig a szabad levegőn. Aki sokat kertészkedik fiatal korától kezdve, az sokáig él.

Hosszú házasság úgy lehetséges, ha mindketten egyet akarunk. Együtt húzni az igát, együtt dolgozni a fejlődésért, hogy a családnak mindene meg legyen. Tiszteljük egymást, a másik gondjával, bajával, vágyaival együtt és mindig meg kell beszélni a következő tennivalókat, hogy egyfelé menjünk.

Józsi bácsi hozzátette: – Ő a parancsnok, de jó parancsnok, mert én nem mindig tudom reálisan megítélni az adott dolgot. Ketten kiteszünk egyet, kiegészítjük egymást, így jutottunk a mostani évfordulóig.

Dávid Zoltán további jó egészséget és még sok együtt töltött évfordulót kívánva búcsúzott az idős házaspártól.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.