- hirdetés -

A nyár végéhez közeledve megkérdeztük a Petőfi Művelődési Központot, hogy milyen programok várják még az érdeklődőket.

Augusztus 20-án a hagyományoknak megfelelően az államalapítás ünnepe alkalmából rendezik meg a városi ünnepséget a Szent István-szobornál. Ezt követően átadják az idei városi kitüntetéseket, melyekről már döntött a város képviselő-testülete (az áprilisi településalapítási ünnepséget a tavalyi évhez hasonlóan idén is a járványhelyzet írta felül). A helyszín ezúttal is az Evangélikus templom lesz, közreműködik Koncz Gábor Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes művész.

A városi programszervezésbe civil szervezetek, társaságok is bekapcsolódtak, így például augusztus 20-án délután az Eötvös tér is programhelyszín lesz. A tavaly már nagy sikert aratott Gasztrofesztivál a sportolókkal programon lecsófőző csapatok mérik össze az ízeiket, de érkezik Fásy Ádám Zeneexpressze is, például Takács Nikolasszal, Bebével és Varga Viktorral – a számos helyi fellépő mellett.

Idén is augusztus 20-án adják át a városi elismeréseket (Archív fotó: Horváth Bence)

Előtte sem lesz megállás: az elmúlt hetekben közkedveltté vált TérZene programsorozat is folytatódik, augusztus 13-án az Alföld Quartet lép fel egy klasszikus nyári összeállítással az Árpád-kertben és ugyanezen a napon nyílik majd meg az Orosházi Képzőművészeti Közhasznú Egyesület nyári tárlata.

Utána akár a Rendezvénytér felé is lehet kanyarodni, ahol ismét Bisztró Mozi lesz, míg augusztus 14-én újra a belváros a programhelyszín az Árpád-kerti piknik kínálatával: Többek közt kismotoros felvonulással, gyermekműsorral, bűvésszel, musical dallamokkal és jótékonysági tanszergyűjtéssel.

Augusztus 21-én egy erős szombat vár az orosháziakra és az ide látogatókra: az ifj. Fekete László nevével fémjelzett Tiszta Erős Emberek Versenye érkezik a gyopárosi rendezvénytérre, ahol több számban mérik össze erejüket a versenyzők, lesz többek közt traktorgumi forgatás és kamionhúzás. A rendezvényre a Petőfi Művelődési Központ csapata is készül: a kiegészítő programok mellett ugyanis a Whiskey Roll zenekart a Bon-Bon együttes élő koncertje követi, majd egy látványos lángshow és piromusical zárja a napot.

Nagy sikert aratott tavaly a Gasztrofesztivál, idén sem maradhat el a program (Archív fotó: Horváth Bence)

Augusztus 28-án este nyárzáró programnak ad otthont a város új rendezvénytere: Best of Geszti élő nagykoncertet láthatnak majd az érdeklődők a PMK szervezésében.
– A mozgalmas augusztus mellett kollégáinkkal már javában szervezzük az őszi rendezvényeket: a felnőtt és gyermekszínházi előadásokat, irodalmi és képzőművészeti programokat, tematikus esteket. Bízunk abban, hogy lehetőségünk nyílik megvalósítani valamennyi tervünket és közösségeink is újult erővel vághatnak neki a szeptembernek, immár újra a PMK falai között – emelte ki Lajti Tímea ügyvezető.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.