- hirdetés -

Néhány napja a Szőlő körúton kerékpározók munkagéppel találkozhatnak útjuk során. A kerékpárút padkáját teszik rendbe a Városüzemeltetési Zrt. szakemberei.

Egy markolókanalas kisgép és néhány lapáttal besegítő munkás végzi a kerékpárút padkájának rendbetételét. Mint Benkő Ferenc, a városüzemeltetés vezérigazgatója elmondta több oka is van, amiért a munkát elvégzik.

Így már lefolyhat a kerékpárútról a csapadékvíz (Fotó: Horváth Bence)

– Idők során az út szélén felgyülemlett föld és a kisarjadt növényzet miatt a padka szintje valamivel magasabbra került a kerékpárút aszfaltjának szintjénél. Ez több okból sem jó. Egyrészt esők idején megáll a víz a kerékpárúton, ami balesetveszélyes, amellett a bringások ruházatát is bepiszkolja. Még rosszabb a helyzet télen, amikor a lehullott csapadék nem csak megáll az úton, de adott esetben rá is fagy. Ez fokozza a balesetveszélyt és nem utolsó sorban rongálja is a burkolatot. Most ezzel a néhány napos munkával mindkét problémát jó időben és a kellő időben tudjuk megoldani – mondta el a vezérigazgató.

Kis lépésnek tűnik ez a munka a város életében, de az odafigyelés egyik fontos jele lehet. Azt a néhány napos, a munkavégzéssel járó kényelmetlenséget pedig – úgy hisszük – a nagyobb jó érdekében el tudják viselni a bringások.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.