- hirdetés -

Ismét zeneszó csendült fel Orosházán. A TérZene program keretében július 23-án Kohut Petra és Kató Árpád klasszikusgitár-duóját hallgathatták meg az Árpád-kertnél helyet foglaló vagy elsétáló érdeklődők.

– 2017 környékén alakult meg a mi artpeggio gitárduónk, a kollégámmal, Kató Árpáddal ugyanis együtt dolgozunk a Weiner Leó Katolikus Zeneiskolában és eredetileg egy tanári koncertre álltunk össze. Ez azonban végül annyira megtetszett nekünk, hogy így is maradtunk, azóta pedig már komolyabb koncertjeink is voltak.

Zenéltünk már például az Óbudai Társaskörben, volt szerencsénk játszani a MÜPA üvegtermében, a Nádor Teremben, idén pedig meghívtak minket Romániában a Harmonia Cordis gitárfesztiválra – mutatta be tevékenységüket Kohut Petra, aki gyermekkorában először a fuvola használatát szerette volna megtanulni, végül azonban annyira beleszeretett a gitárba, hogy már 14 éves korában eldöntötte, ezzel szeretne foglalkozni.

Kohut Petra és Kató Árpád duója tavaly még nem lépett fel a TérZene keretében, idén hívták meg őket először. Nemrég ugyanis volt három olyan koncertjük (az egyik éppen Orosházán) a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, mellyel sikerült magukra felhívniuk a program figyelmét.

Ismét elindult a TérZene program Orosházán (Fotó: Horváth Bence)

Orosházán július 23-án, az Árpád-kertben léptek fel ismét, méghozzá igen széles repertoárral. A közönség a Shakespeare korabeli dallamoktól kezdve egészen a tangóig hallhattak különböző zeneszámokat, melyeket minden esetben tapssal jutalmaztak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.