- hirdetés -

A nyári szünetben idén is több fiatal vállal diákmunkát, erre jó lehetőség a Nyári diákmunka program. Az Alföld Gyöngye Hotel már a korábbi években is élt a lehetőséggel, jelenleg is foglalkoztatnak diákokat.

Az Alföld Gyöngye Hotel intézményként gyakorlati foglalkoztató helyként is szolgál, de minden évben, a nyári szezon ideje alatt szívesen élnek a program lehetőségével és foglalkoztatnak diákokat – mondta az OrosCafénak Asztalos Gyula szállodaigazgató.

Elárulta azt is, hogy a legkeresettebb szakma a fiatalok körében a vendéglátás, de a kültéri munkákban, mint például a kertészet vagy a területrendezésben is tudnak foglalkoztatni fiatalokat. A szálloda igazgatója hozzátette, a fiatalok munkavállalási kedve az elmúlt évek tapasztalatai alapján pozitív irányba halad. Jó lehetőség a jövedelemszerzés mellett a személyiség fejlesztésére, a kapcsolatépítésre. A diákok a szünidő hasznos eltöltése mellett tapasztalatokkal és emlékekkel gazdagodhatnak. 

(Fotó: Horváth Bence)

A hotelben felszolgálóként dolgozik a nyári szünetben Raffai Zoltán, aki jelenleg turisztikai technikus képzést végez Békéscsabán. Diákként nem ez az első munkahelye, korábban más területen is dolgozott. A barátai közül többen vállalnak diákmunkát a nyári szünetben, van olyan osztálytársa, aki a Balatonon dolgozik egy étteremben.

Nevelőapukám mesélte, hogy van a szállodában lehetőség diákmunkára, és én szerettem volna élni ezzel. Még gondolkozom, hogy a jövőben mivel szeretnék foglalkozni, a történelem és a színház világa érdekel.

Verrasztó Ferenc és Boros Roland szintén diákként dolgoznak a nyáron az Alföld Gyöngyében, kertész kisegítőként. Roland már a tavalyi évben is a hotelben dolgozott, ezért idén is élt a lehetőséggel. A jövőt tekintve Ferenc sportkommentátor szeretne lenni, Rolandot inkább az autók és az informatika érdekli. 

Ferenc és Roland munkával töltik a nyári szünetet
(Fotó: Horváth Bence)

A programot a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat indította el, amely 2013-ban indult először. Célja a fiatalkori inaktivitás csökkentése, a munkatapasztalat és a jövedelemszerzés elősegítése. A program célcsoportjába a 16-25 év közötti nappali tagozaton tanuló diákok tartoznak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.