- hirdetés -

Az orosházi sportvezető újabb négy évre kapott megbízatást.

Az MLSZ elnöksége négy évre kinevezte az MLSZ Békés megyei társadalmi elnökségét, amely az első ülésén létrehozta a különböző bizottságokat. Csizmadia Imrét, az OMTK-ULE ügyvezetőjét újabb négy évre megválasztották a Társadalmi elnökség tagjainak sorába, továbbá az orosházi sportvezető lett az Igazolási- és vitarendezési bizottság elnöke.

Gratulálok a kinevezéshez. Meglepte-e a döntés?

– Köszönöm szépen! Kellemes meglepetésként ért az MLSZ Elnökségének döntése a számomra! Ennek alapvetően az az oka, hogy már 1997 óta, 24 éve tagja vagyok a Békés megyei Társadalmi Elnökségnek és ilyen hosszú időt követően bizony bármikor jöhetnek új elképzelések, amelyek személyi változásokat is eredményezhetnek. Minden esetre nagyon megtisztelő a számomra, hogy az MLSZ Elnöksége további négy évig számít a társadalmi szerepvállalásomra a Békés megyei amatőr labdarúgás irányításában.

Mit takar a vitarendezési bizottság elnevezés?

– A pontos elnevezés szerint Igazolási és Vitarendezési Bizottságról van szó, amelynek a létrejöttét, a működésének kereteit a mindenkori érvényes Nyilvántartási, Igazolási és Átigazolási Szabályzat fogalmazza meg.

A bizottság feladatköre a labdarúgók leigazolása, a sportszervezetek, sportvállalkozások közötti átigazolása során esetlegesen felmerülő egyet nem értések, vitás esetek, igazolási ügyek a megfelelő plénum előtt az érvényes szabályok betartásával lefolytatott eljárás során tisztázódjanak, megoldást nyerjenek.

A Rákóczi elnökeként 2017-ben bajnoki bronzérmet ünnepelhetett (fotó: Gyapjas Krisztián)

A társadalmi megbízatások mellett az ULE ügyvezetőjeként temérdek dolga akad. Jelenleg milyen aktuális feladatokban tüsténkedik?

– Ügyvezetőként jelenleg (is) igen sűrű napokat, heteket élek meg, hiszen az új 2021-2022. évi bajnokságokra történő felkészülés közben nemcsak szakmai téren, hanem az adminisztrációs háttérmunkálatok során is rengeteg feladatot szükséges megoldani.

Emellett éppen ezen időszakban zajlik a látványcsapatsportágak társasági adótámogatásainak elszámolási folyamata is, amely az előzőek mellett további komoly adminisztratív terheket ró a sportszervezetünkre, ezen belül rám is.

Jut-e idő meccsnézésre?

– Változó, hogy mikor jut időm rá és mikor nem igazán. Az idei Eb Puskás Ferenc Stadionban rendezett négy mérkőzését volt szerencsém élőben megnézni, megélni a családom, a barátaim társaságában és elmondhatom, hogy fantasztikus élményben lehetett részünk. A stadion gyönyörű, a magyar válogatott kitett magáért, minden dicséretet megérdemel, a szurkolók, a szurkolás csodálatos volt! Egyébként pedig a tv-s meccs közvetítéseket többségében munka közben szoktam részben fél szemmel nézni, fél füllel hallgatni, persze ha az időm engedi, akkor ülök a tv elé és szurkolok a kedvenceknek!

Jut idő családi meccsnézésre is

Apropó, foci. Hogyan értékelné a nemrég véget ért Eb-t?

– Nekem azt hiszem, hogy örök élmény marad a részben Magyarországon megrendezett Eb, a fentebb említett okok miatt. Az olasz válogatott Európa-bajnoki sikerének örülök, mert az olasz foci is közel áll hozzám és most bőven bemutatták ennek a szépségeit. Láthattuk azt is, hogy több nagy európai élvonalba és a világ élvonalába tartozó válogatott szereplése is hogyan szenvedte meg a játékosai klubcsapatokban megélt túlterheltségét, kizsákmányolását. Összességében, mint minden világversenyen, így ezen az Eb-n is voltak pozitív és negatív meglepetések is, de ez szerintem így van rendjén.

Csizmadia Imre MLSZ-vezetőként érmet ad át az ULE fiataljainak (archív fotó)

Csizmadia Imre a labdarúgással az 1970-es években Pusztaföldváron ismerkedett meg, Zalai Antal irányításával. Középiskolás évei alatt a Békéscsabai MÁV serdülő és ifjúsági csapatában játszott, majd felnőttként a Rákóczi Vasas igazolt labdarúgója lett. Itt akasztotta képletesen szögre a focicsukát egy hosszú sérülést követően a ’90-es évek elején. Sportvezetői munkája technikai vezetőként Rákóczitelepen kezdődött. Később az egyesület elnökének választották, de párhuzamosan edzősködött és az OMTK Labdarúgó szakosztályának tagja lett. 2001-2015 között az Orosháza FC általános vezetőjeként tevékenykedett, majd 2010-től az OMTK-ULE 1913 ügyvezetői feladatait látja el. Mindeközben 1997-től a Békés Megyei Labdarúgó Szövetség elnökségi tagjaként dolgozik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.