- hirdetés -

Az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is kiadta a tanévet összegző digitális magazinját a Táncsics Mihály Gimnázium. A 2020/2021-es tanévet összegző online értesítőjében az osztályok és a ballagó diákok bemutatása mellett az elmúlt tanévet meghatározó pillanatok és versenyeredmények is helyet kaptak. A vírushelyzet ellenére egyik ilyen kategóriában sem volt hiány.

– A tanév zárása egyfajta zárszámadás, a tanév eredményeinek áttekintésére és az eredmények elismerésére ad lehetőséget. És az elért eredmények valóban ünnepéllyé varázsolták az intézmény 2020/2021-es tanévzáróját. A diákos jellemzéssel élve „nagyon fura” tanév ellenére számos kiváló országos, sőt nemzetközi szintű tanulmányi és sporteredmény született – hangsúlyozta a digitális magazin első oldalain igazgatói köszöntőjében dr. Blahó János.

A következő oldalakon az intézmény történetének, korábbi éveinek a bemutatása kapott nagyobb szerepet, majd a 2020/2021-es tanévet értékelték a számok tükrében, de az érettségi vizsgán elért eredményeket is górcső alá vették. A tanévet hónapról hónapra kielemezték, kiemelve, hogy az intézmény nevéből is kikerült a szakképzésre utaló szó, hivatalosan így Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium és Kollégiummá módosult az elnevezés.

Az érettségi a tavalyi rendszerhez hasonlóan zajlott

A koronavírus járvány okozta helyzet már 2020 tavaszán is teljesen új helyzet elé állította a világot és egyben az iskolát is. Megtanultak együtt élni a korlátozásokkal, lezárásokkal, a kézfertőtlenítő gyakori használatával és a maszk viselésével. Az átmeneti enyhülés után szeptemberben sok bizonytalanság közepette kezdődött az újabb tanév és mint kiderült, a járványhelyzet ezt a szezont is döntően befolyásolta. November 11-től a kisgimis osztályok továbbra is tantermi keretek között tanultak, a 9. évfolyamtól kezdve azonban már rutinosan vették tudomásul a változást, az online órákra és felkészülésre való átállást.

Az iskola hagyományos rendezvényeinek száma ezúttal is csökkent, de a kisgimis farsang, ha szűkebb keretek között is, de nem maradt el. Márciusban a helyzet romlása miatt a teljes oktatási rendszer online térbe került át. Az áprilisi-májusi-júniusi időszakot az érettségi vizsgákra való felkészülés, illetve maguk a vizsgák határozták meg. Az Európai Parlament Nagyköveti Iskolája program is idén valósult meg, de emellett is számos szép eredménnyel büszkélkedhettek a tanulók, akik lehetőségeikhez képest online keretek között bizonyíthattak tanulmányi versenyeken.

Az évzáró rendezvényen számos elismerés talált gazdára (Fotó: Horváth Bence)

A tanév végén így nem is maradhattak el a jól megérdemelt díjazások, erről itt írtunk bővebben, mint ahogy a kitűnő tanulók listája, a ballagó diákok fényképei és az osztálynévsorok sem maradhattak el. A Táncsics Mihály gimnázium évösszegző online magazinját ide kattintva tudják elolvasni.

Eredményekkel pedig még a nyári szünet alatt is tudtak szolgálni. A most már 8/8 osztályosnak számító Csáki Tamás és Vacsi Gergő ugyanis bejutott a World Robot Olympiad nemzeti döntőjébe, ahol az ötödik helyen végeztek. A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara által meghirdetett „Gazdálkodj okosan” pályázaton a 12. B osztályos Garabuczi Vanessza (felkészítő tanára: Mikulás Rolandné) második, míg a 10. B osztályos Zsótér Zoltán (felkészítő tanára: Gabnai Edit) első helyezést ért el. Mindketten az ökofalvak előnyeiről készítették el pályaműveiket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.