- hirdetés -

A doni hősök tiszteletére ebben az évben ötödik alkalommal meneteltek Orosházán és környékén. Ezúttal nem a mínuszok, hanem a kánikula nehezítette meg a résztvevők dolgát.

Ebben az évben rendhagyó időpontban július 10-én teljesítették a Doni emléktúrát. Az eredeti, januári időpontot a koronavírus-járvány felülírta, az azzal kapcsolatos védelmi intézkedések miatt vártak eddig.

Az elmúlt négy alkalommal a hó, a sár, a fagy és a köd nehezítette meg a túrázók dolgát, ezúttal, az ötödik emléktúrán a hatalmas hőséget kellett legyőzniük.

– Nem tudok különbséget tenni a nyári, illetve téli túra között, egyforma kihívást adnak. Kardoskútról 29 fővel indultunk el, azóta folyamatosan változott a létszám, hiszen valaki kisebb távokon tart velünk – nyilatkozta az OrosCafénak Antal László, a Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ) orosházi szervezet vezetője, hagyományőrző alezredes az Alvégi temetőben található emlékműnél.

Fotó: Patakfalvi Ádám

Idén is csatlakoztak hozzájuk a Viczián Zoltán vezette zarándoklat résztvevői is. Ezúttal egy útikönyvet is készítettek a szervezők, amelyben az érintett pontokról néhány tudnivalót is megosztottak és az állomáshelyeken egy pecsétet is kapnak a menetelők. Ezen felül a egy kitűzőt és egy emléklapot is kapott az, aki teljesítette a 34 kilométeres túrát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.