- hirdetés -

A Pünkösdi Zarándoklatért Egyesület a MATASZ helyi szervezetével közösen újabb túrát szervez, ezúttal az I. és II. világháborús hősök emléke előtt tiszteleghetnek a résztvevők. A programra minden érdeklődőt szeretettel várnak.

A Doni emléktúra jelentkezőket július 10-én reggel 7 óráig várják Kardoskúton a művelődési háznál. A program a település két világháborús emlékhelyének megtekintésével kezdődik, a megemlékezéseket követően a marosháti piros útvonalán folytatódik a túra az orosházi Diákélelmezés konyhájáig. Itt pihenhetik ki a résztvevők a 20 kilométeres sétát egy kis vendéglátás mellett.

A következő állomás az Alvégi temetőnél található emlékhely lesz, innentől kezdve végig jelzetlen utakon haladnak majd a túrázók. Az út során három, szinte ismeretlen katonai emlékhelyet tekinthetnek meg, egyet Rákóczitelepen, egyet Szentetornyán a Laposi temetőben, egyet pedig a Corvin utcai temetőben. Az út végső célja Kopog-Szentetornya lesz, mely a kiindulóponttól 34 kilométerre található.

Az emléktúrához bármelyik emlékműnél lehet csatlakozni, és ki is lehet abból szállni. A szervezők a túrához vezetőfüzetet biztosítanak leírással és térképvázlattal együtt.

További információ és előjelentkezés Viczián Zoltánnál a 06-30-535-8322-as számon, illetve a czian65@gmail.com e-mail címen.

Fotó: OrosCafé archív

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.