- hirdetés -

Három koncerttel folytatódott a 9. ViharsaRock Fesztivál szombaton este a Rock Klubban. A remek idő ezúttal sokakat csábított a klub udvarán megtartott eseményre.

Elsőként a Fehér Béla által vezetett KLuBB zenekar lépett színpadra, és egy nagyon hangulatos műsorral ajándékozta meg a gyülekező közönséget. A szokásos pop- és countrydalokkal jól indították az estet. Akadt meglepetés is, hiszen eljátszották a Pink Floyd együttes „The Wall” (A Fal) című lemezének nagy slágerét is. Utánuk következett a szintén orosházi Vízió zenekar, mely kizárólag saját szerzeményeit játszotta. Ez a fellépés volt a Rock Klub jubileumi, 250. koncertje a klub 2012-es indulása óta. Ezt a tényt a szépszámú közönség tapsviharral is elismeréssel honorálta.

Mihály Zoltán klubvezető elmondta, az idei koncertsorozat első részeiben igyekeznek helyi zenekaroknak fellépési lehetőséget biztosítani, majd vázolta az augusztusi programterveket is, valamint bizakodóan megjegyezte, hogy még csak az út felén tartanak, cél az 500. koncert. A Vízió kizárólag saját dalait játszotta, melyben elhangzott az „Idő”, a „Pedál blues”, az „Ezredév”. Utóbbi szerzeményük a „hazafias rock” műfajában szólalt meg Kecskeméti Laura hegedűjátékával fűszerezve.

A Vízió műsora után egy kis technikai átállást követően jött az est zárókoncertje, melyet egy frissen alakult, három megye zenészeit felvonultató csapat, a Metal Ball szolgáltatott. A zenekar első pár száma után igazi koncerthangulat következett. A Metal Ball a dallamos kemény rock képviselőjeként sorra játszotta az olyan híres bandák dalait, mint a Scorpions, a Judas Priest, az Iron Maiden, az UFO, a Kiss vagy épp Gary Moore. Külön öröm, hogy ennek a bandának is volt orosházi vonatkozása, hiszen a kiváló dobos, Szabó Géza „püfölte” a bőröket, aki immár sokadik zenekarában bizonyítja tehetségét. A dallamos hard és metáldalok közül kiemelkedett a Manowar („Warriors Of The World”) és az UFO („Doctor Doctor”) dalainak tolmácsolása, melyek azt mutatták, hogy ez a zenekar nagyon felkészült, és profi szellemben dolgozik. A Rock Klubban ez az este ismét a zene közösségteremtő erejét mutatta, a jól sikerült rendezvény után jöhet a következő felvonás.

Július 3-án a szintén orosházi Jammy zenekar lép színpadra. A 19.30-kor kezdődő koncerten két meghívott fővárosi vendégzenész, Frank Noémi és Csikós Nándor is közreműködik majd.

További programok:

Július 10-e 19 óra: Szimfonikus Rock – magyar felirattal
Július 17-e 19 óra: Filmzenék – magyar felirattal
Július 24-e 19 óra: Borneo koncert, 20:30 Electrons koncert
Július 31-e 19 óra: Jazz Man koncert, 20:30 Crash 5 koncert

Fotók: a Rock Klub saját gyűjteményéből

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.