- hirdetés -

Az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola tanulói és tanárai már ötödik alkalommal kapcsolódtak be a Digitális Jólét Program keretében megrendezett Digitális Témahét programjába. Az idén második alkalommal ez az esemény a digitális térben valósult meg.

A témahét fő célja a digitális pedagógia módszertanának népszerűsítése és elterjesztése a köznevelésben. A program fontos törekvése, hogy a digitáliskompetencia-fejlesztés az informatikaórán túl kiterjedjen más tantárgyakra is. A résztvevő pedagógusok és diákok változatos és kreatív iskolai projektek keretében fejleszthetik képességeiket technológiával támogatott tanulás során – osztotta meg hírportálunkkal Vargáné Gyömrei Anita tanárnő.

A felső tagozatos tanulók „Irány a Mars!” című projektben vettek részt. Számos érdekes kihívás várt a gyerekekre, többek között készítettek videót, prezentációt, grafikát, infografikát. Terveztek keresztrejtvényt, 3D-ben űrhajót, online tesztet töltöttek ki. Saját szabadulószobát készítettek. A heti feladatot a tanulóknak Csikósné Csoh Anita, Líbor Roland, Monostoriné Hrabovszky Éva, Orosz László, Oroszné Vass Ildikó és Vargáné Gyömrei Anita állította össze.

A 2021. évi Digitális Témahét eredményhirdetésének online díjátadó ünnepségére június 11-én került sort. Az „Irány a Mars!” című projekttel a High-Tech Suli Különdíját egy 250.000 Ft értékű, oktatásban használható digitális eszköz vásárlására fordítható támogatást és az EDU&FUN Digitális Élményközpont Különdíját, egy 10 órás, ingyenes digitális pedagógiai képzést nyertek a projektben résztvevők.

Az alsó tagozatosok „Ismerj meg! Digitális örömök és veszélyek” pályázata is nyert: a Da Vinci Kids Média különdíját, a legkreatívabb pedagógus díját kapta meg Csányi Judit, amely egy hordozható hotspot volt 1 év ingyenes internettel. A legaktívabb résztvevő tanulók jutalma pedig egy pizsamaparti lett. A díjátadót a teachmeet követte, ahol a nyertes pályázatok készítői mutatkoztak be.

Fotó: iskola

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.