- hirdetés -

Dél-Békés nagyobb településeit futva látogatja meg dr. Szelényi Zoltán. A traumatológus főorvos, mindezt a jótékonyság jegyében teszi, hiszen az orosházi kórház gyermekosztályának gyűjt egy új eszközre.

Két gyermek édesapjaként, és orvosként a gyermekeink egészségének, biztonságának védelmét tartom a legfontosabb közös feladatunknak – hangsúlyozta dr. Szelényi Zoltán Facebook-oldalán. A parlamenti képviselőjelölt még korábban elhatározta, hogy futva meglátogatja Dél-Békés nagyobb településeit az összetartozás lángjával. A legutóbbi, Mezőhegyes, illetve Mezőkovácsháza közötti közel 15 kilométeres szakaszra már jótékony célokat is megfogalmazott.

– A Dr. László Elek Kórház gyermekosztályának gyűjtünk és a további futásaimat is nekik ajánlom fel. Aki úgy gondolja, hogy támogatná ezt a célt, a kórházi alapítvány számlaszámára várjuk a felajánlásokat. Dr. Kováts Anikó főorvosnővel egyeztetve egy fényterápiás eszközt vásárolnánk – vázolta a részleteket dr. Szelényi Zoltán.

Dr. Szelényi Zoltán (Fotó: Horváth Bence)

Elmondta, hogy az eszköz körülbelül félmillió forintba kerül és ezzel az újszülöttkori sárgaságot kezelik.

– Az a megtiszteltetés ért, hogy a kezdeményezéshez csatlakozott Kovács Tibor is, aki a 4en a KÉKEN csapat tagjaként hat, gyermekbaleseti sérülteket ellátó intézetet támogat. Hálás vagyok a támogatásáért,bátorításáért, hiszen az utolsó kilométereken már fogyott az energia – tette hozzá mosolyogva.

A legutóbbi futásáról egy videós összeállítás is készült.

A főorvos elmondta, hogy elfoglaltságaitól függően újabb településekre fog ellátogatni. Megköszönte azoknak, akik már támogatták a kezdeményezését, de továbbra is várják a felajánlásokat a Kórházi Alapítvány 10402647-26410100-00000000 számlaszámra. A közleményben a “Gyermekosztály javára” szöveget kell feltüntetni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.