- hirdetés -

Józan fejjel, részeg szemmel – ezzel a szlogennel már régóta megrendezi az ittas vezetés elleni felhívó kampányát a rendőrség. Szükség is van rá, hiszen minden évben történnek ittas vezetésből adódó balesetek.

Idén öt alkalommal történt baleset az Orosházi Rendőrkapitányság illetékességi területén, amit ittasan közlekedők okoztak.

– Kettő esetben volt személygépkocsi vezető, egy esetben egy segédmotoros kerékpáros, aki nem adott elsőbbséget. Volt egy kerékpáros, aki egy busszal ütközött és könnyű sérüléseket szenvedett. Részegen ült fel a bakra egy lovaskocsit hajtó személy, a lovak megijedtek ő pedig közéjük zuhant és könnyű sérüléseket szerzett a balesetben – sorolta Kis Rozália, az Orosházi Rendőrkapitányság balesetmegelőzési előadója.

Ugyan már évek óta megtartják a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság által hirdetett, ittas járművezetés megelőzését szolgáló kampányt, mégis évről évre előfordulnak hasonló esetek. Idén is lehetőség lesz arra, hogy józan fejjel megtapasztalják az emberek, milyen veszélyeket rejteget az ittas járművezetés.

– Nem alkohollal kínáljuk a résztvevőket, hanem részeg szemüveggel, ami lényegében a látást részegíti. Az eszközzel különböző gyakorlatokat próbálhatnak ki akár gyalogosan bójákat kerülgethetnek, megpróbálhatnak felszállni egy kerékpárra, illetve egy oktató autó segítségével beállhatnak egy bójákból kialakított bejáróra – tette hozzá a főhadnagy.

Jövő héten szerdán, azaz június 16-án 13 óra 30 perc és 15 óra 30 perc között van lehetőség részt venni a rendőrség rendezvényén.

Kiemelt kép: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.