- hirdetés -

Az elmúlt napokban Békés megyében több interneten vásárló tett bejelentést arról, hogy megkárosították. Előre elutalták a megvásárolni kívánt dolog vételárát, de az árut nem kapták meg. A rendőrség óvatosságot és körültekintést kér az interneten vásárlóktól.

Kerékpárt, kerti bútort vagy éppen hangszórót akartak vásárolni az interneten azok a károsultak, akik Békés megyében az elmúlt napokban csalás miatt tettek feljelentést a rendőrségen. Volt, aki új terméket kínáló oldalon, más használt cikkeket ajánló oldalon találta meg azt, amire szüksége lenne. A vételárat előre elutalták, a megvásárolt dolgokat viszont már nem kapták meg – írja a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség ezért ismételten arra kéri az interneten vásárlókat, hogy legyenek nagyon körültekintőek és alaposan nézzék meg azt a weboldalt, ahonnan vásárolni szeretnének. Ha hiányosak az oldalt üzemeltető cég adatai, nincs az elérhetőségek között ügyfélszolgálati telefonszám vagy ha van is, nem fogadják a hívást, akkor mindenkinek érdemes jól átgondolni, hogy vásárol-e azon az oldalon.

Árulkodó jel lehet, ha a magyar nyelvű weboldal tájékoztató szövegeiben sok hiba van, illetve ha a piaci árához képest jóval olcsóbban kínálják az adott terméket. Fontos, hogy lehetőleg ne fizessenek előre utalással, hiszen a fogyasztókat megkárosító kereskedő oldalak csak ezt az egy fizetési módot fogadják el, sem bankkártyával, sem utánvéttel nem engednek fizetni.

– Mielőtt rendel, nézze meg jól a termék jellemzőit és tájékozódjon, hogy máshol az adott dolog mennyibe kerül! Gondosan olvassa el a szerződési feltételeket, nézze meg, mennyi a szállítási határidő, a szállítás költsége! Ha magánszemélyektől vásárol, részletesen egyeztesse le a feltételeket és ne utaljon át előre pénzt! Nézze meg az eladó értékelését és vegye fel vele a kapcsolatot telefonon is – olvasható a rendőrség közleményében.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.