- hirdetés -

Hamis magánokirat felhasználása vétsége miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség három békéscsabai nővel szemben, akik ingatlanra vonatkozó valótlan tartalmú adásvételi szerződést készítettek, illetve használtak fel a földhivatalban.

Az egyik terhelt – egy 49 éves nő – 2019 júniusában megállapodott egy békéscsabai ingatlan két tulajdonosával, hogy 20 éves lánya – aki szintén terhelt az ügyben – részére megvásárolja az eladó ingatlan ½ részét.

A nő az adásvételi szerződés megkötésének lebonyolítására, a szerződési okirat megszerkesztésére és annak az ingatlan-nyilvántartáshoz történő benyújtására egy békéscsabai ügyvédnőnek adott megbízást, aki korábban már több ügyében ügyvédként közreműködött. Az ügyvédnő 2019. június 9-én egy 2019. június 6-ai dátumozású adásvételi szerződést szerkesztett, amely értelmében a vevő az eladóknak a 7 M Ft-os vételárat az okiratot szerkesztő ügyvéd előtt készpénzben megfizette a szerződés aláírásával egyidejűleg.

Valójában ekkor a vételár nem került kiegyenlítésre, készpénz átadása az ügyvéd előtt nem történt. Bár valamennyi terhelt tudott róla, hogy az adásvételi szerződés e tekintetben valótlan tartalmú, azt a 20 éves nő vevőként aláírta, az okiratszerkesztő ügyvéd pedig benyújtotta a földhivatalhoz a tulajdonjog átvezetése érdekében. Az egyik eladó a szerződés megkötése után néhány nappal megkapta az őt illető vételárrészt, míg a másik eladó a részére történő csereingatlan biztosításával összefüggő hosszas egyeztetést követően csak több hónappal később. A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésében a büntetett előéletű 49 éves nőt pénzbüntetésre ítélje, míg az ügyvédet és a 20 éves nőt bocsássa próbára – olvasható a Békés megyei ügyészi szervek tájékoztatójában.

Kiemelt kép: pixabay.com

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.