- hirdetés -

Megizzadt, de két ponttal tért haza az utolsó helyezett Dunakeszi otthonából az orosházi női kézilabdacsapat. Herbert Gábor tanítványai a tavasszal remek formát mutatva érték el a céljaikat.

A biztos kieső Dunakeszi otthonában zárta a bajnokságot az OXXO Energy Orosházi NKC, ahol a lelkes hazaiak kezdtek jobban. Az ötödik percben már 5-2-re vezettek a hazaiak. Az Orosháza sokat hibázott, amit Herbert Gábor a 8. percben elégelt meg, ekkor 7-4 állt az eredményjelzőn. Az egyperces taktikai szünet után fokozatosan zárkóztak a vendégek, többek között a fiatalok góljainak köszönhetően. Ács Orsolya előbb 9-7-re, majd Horváth Bíborka 9-8-ra módosította az állást. Ezután újabb hullámvölgy következett, amit a hazaiak kihasználva 12-8-ra léptek meg. A félidő hajrájában újra megrázta magát az ONKC, így a 30. perc végén már csak egy góllal vezetett a Dunakeszi.

A fordulás után tovább tartott a az orosházi lendület, négy percet után már náluk volt az előny. A 45. percben ugyan még kiegyenlítettek a Pest megyeiek, de az utolsó tíz percet kétgólos hátrányban kezdték. Ebben nagy szerepe volt a második félidőben pályára lépő Csizmadia Fanninak, aki jó néhány fontos védést mutatott be a vendég kapuban.

A benevezett mezőnyjátékosok közül mindenki feliratkozott a gólszerzők listájára, még a koronavírus-fertőzésből visszatérő Magó Anna és Szöllősi Dorottya is. Az 57. percben már négy gólos volt az Orosháza fórja, a végén még kozmetikázott az eredményen a becsülettel küzdő hazai alakulat, de a két pontra már nem volt esélye. Végül 26-24-es győzelemmel ONKC-győzelemmel zárult a találkozó.

– Nem tudtam, milyen mérkőzésre számítsak, de azért sejtettem, hogy nem lesz könnyű felpörögnünk az utolsó bajnokira. Annak örülök, hogy a második félidőben jobban kézilabdáztunk és a magunk javára fordítottuk a mérkőzést. Azt hiszem, hogy a tavaszi szerepléssel kapcsolatban csak a legnagyobb elismeréssel szólhatok a lányokról – értékelt a mérkőzés után Herbert Gábor.

VS Dunakeszi – OXXO Energy Orosházi NKC 24-26 (14-13)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Dunakeszi, zárt kapus.
Vezette: Fehér Viktória, Kékesi Krisztina.
Orosháza:

Cseh – Herjeczki-Antal 1, Netye-Tóth 3, Nemes 1, Ács 2, Maláti 4, Horváth B. 1. Cserék: Gedó, Csizmadia (kapusok), Mikula 5, Moharos 3, Vörös 2, Magó 1 (1), Szabó D. 1, Bíró 1, Szöllősi 1 (1). Vezetőedző: Herbert Gábor.
A Dunakeszi legjobb góllövői: Lovász 6 (4), Hansághy 5, Katona 4, Kiss K. 4.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc. Hétméteresek: 4/4, ill. 2/2.

Az ONKC remek tavaszi idényt produkált, amely végül 25 ponttal az NB I/B keleti csoportjának hatodik helyén zárt. Ezzel teljesítették a szezon előtt kitűzött célokat, a biztos bennmaradást.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.