- hirdetés -

Több helyre is riasztották a tűzoltókat a hatalmas esőzés és viharos erejű szél után. A Hajnal köz romokban.

Este hat óra körül hatalmas esővel és nagy erejű széllel csapott le Orosházán a vihar. A Hajnal utcán és a Hajnal közben összesen tíz fát csavart ki az orkán erejű szél, de az ott található garázsok tetejét is felszakította. A Dózsa György utcán egy légvezetéket is leszakított a vihar és a Kerek utcán is okozott károkat.

A tűzoltókat összesen négy helyszínre hívták, az orosházi létrás szer és a fecskendők is vonultak. A Békés Megyei Katasztrófavédelem tájékoztatása alapján csak az orosházi tűzoltók végzik a kárelhárítást, más településről egyelőre nincs szükség segítségre.

Az egyik olvasónk, Kovács Péter egy videót is küldött a viharról, amit a belvárosi otthonában készített. Elmondása szerint a felvételen látható egész felhő forgott, az örvény már közelített a föld felé. Ez látszódik is egy pillanatra a rövid videón. Elmondta, élete felvételét készíthette volna el, de a technika cserben hagyta, a telefonja lefagyott.

– Az egész szürke felhő forgott. Ezt megelőzően a 10 emeletes épülettől jobbra teljesen kivehető tölcsér volt. Akkor szaladtam a telefonért – tette hozzá.

A vihar okozta károkról és a helyreállítási munkálatokról készült összefoglalónk az alábbi videóban látható.

A vihar nem kímélte a Nagy Gyula Területi Múzeumot se, a régi könyvtár épületére dőlt egy nagy fa. Az intézmény bejegyzéséből kiderült, hogy az orosházi tűzoltók pillanatok alatt megoldották a problémát.

Négy évvel ezelőtt rövid időn belül két alkalommal is lecsapott az időjárás Orosházára. Először 2017 júliusában érkezett a lehűlés, de hatalmas pusztítást végzett, majd 2017 augusztusában több mint 200 bejelentés érkezett a tűzoltókhoz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.