- hirdetés -

Már négy éves múltra tekinthet vissza az orosházi Pünkösdi Zarándoklat, melynek célállomása a kopáncspusztai templom.

Az évek során egyre népszerűbbé vált program szervezőjét, Viczián Zoltánt kérdeztük az idei rendezvényről:

– A jelenleg érvényben lévő járványügyi intézkedések miatt egyesületünk az idei zarándoklatot nem szervezheti meg, és nem is szervezi meg intézményes formában. Természetesen egyénileg, vagy családi kirándulásként mindenki teljesítheti ezt a huszonnyolc kilométert, vagy annak valamelyik résztávját. Mindenkit kifejezetten kérnek, hogy a járványügyi intézkedéseket tartsák be. Családok zarándokolhatnak együtt, az egyéni „túrázók” pedig a távolságtartásra figyeljenek – mondja tájékoztatásképpen Viczián Zoltán.

Idén nem szerveznek közös zarándoklatot (Fotó: OrosCafé)

Bár az egyesület nem rendezi meg a zarándoklatot, a teljesítést azonban díjazza. Aki a pünkösdi hétvégén (szombat, vasárnap, hétfő) teljesíti a zarándoklatot – vagy egy résztávját – fényképezze le az indulási helyét és a célt és küldje be az info@punkosdizarandoklatert.hu címre és megkaphatja az igazoló jelvényét. Díjazás átadása egyeztetés alapján.

Akit nem csak a túra része érdekel, azok számára elmondjuk, hogy az Orosházi Jézus Szíve Templomban vasárnap tíz órától lesz szent mise. Békéssámsonban a Sarlós Boldogasszony templomban 11 órától ugyancsak szentmisét tartanak. Pünkösd hétfőn az orosházi katolikus templomban, reggel hattól Pünkösdi áldást mutat be az atya, és a békéssámsoni templom is nyitva lesz hétfőn 10-11-ig. A Kopáncspusztai templomban hétfőn 11-kor lesz az ünnepi szentmise, 13 órakor pedig Pünkösdi áldás. A templom hétfőn 10 és 15 óra között lesz látogatható.

Hétfő reggelre az egyesület honlapján megtalálható lesz az útvonal, amit GPS-re, vagy okostelefonra le lehet tölteni, de nem téved el az sem, aki a Szabó Dezső utcai körforgalomtól követi a felújított  piros sáv turistajelzést.(Ha valakinek kérdése merül fel, keresheti Viczián Zoltánt a 30/535 8322-es telefonon.)

Viczián Zoltán még annyit elmondott, hogy ő egyénileg szombaton biztosan átsétál Kopáncspusztára, így naprakész tájékoztatást tud adni az útvonalról.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.