- hirdetés -

Száznyolcvanöt virágpalántát kapott egy békéscsabai kertészettől a Czina iskola ajándékba. A pistikéket és a vinkákat a gyerekek ültették ki, és gondoskodni is ők fognak róluk.

Könyékig földesek lettek a gyerekek a Czina iskolában szerda délután, de ők ezt egyáltalán nem bánták. Sokaknak olyannyira új élmény volt a virágültetés, hogy voltak, akik a műanyag virágcseréppel együtt akarták a földbe tenni a pistikéket. A tanítók, tanárok természetesen ott voltak, és segítettek nekik, így a végeredmény nagyon szép lett.

A virágföldre mulcsot is raktak, hogy ne száradjanak ki túl könnyen a növények (Fotó: Horváth Bence)

– A békéscsabai Pille Kertészetből kaptuk a palántákat – mesélte Darvasi Márta tanítónő. – A kertész gyermekkori jó ismerősöm, innen jött az ötlet, mennyivel szebb lehetne az iskolánk, ha virágokkal lenne teli a sok-sok ablaka. A hozzávalókat nekünk kellett megvásárolnunk, a Szülői Munkaközösség és az iskola alapítványa járult hozzá a 30 db virágláda és a több zsáknyi virágföld beszerzéséhez. Mi így szeretnénk az iskolát egy kicsit felvirágoztatni. Ehhez hasonló program még nem volt korábban az iskolánkban, de lehet, hogy hagyományt teremtünk belőle.

A nagyobbak sem ijedtek meg a munkától (Fotó: Horváth Bence)

Természetesen a kis virágokat nem elég kiültetni, ápolni is kell azokat.

– A gyerekek fognak majd gondolkodni a virágokról – mondta Csányi Judit intézményvezető-helyettes, tagintézmény-vezető. – Minden osztályból kijelölünk néhány diákot – természetesen önkéntes alapon–, akik locsolni fogják majd azokat. Nagyon hiányzik a gyerekeknek ez a közösségi megmozdulás, ezért is szerveztük ezt a programot. A közös tevékenykedés, a közös célért való megmozdulás véleményem szerint nagyon fontos. Ez a mai pedig egy remekül sikerült nap volt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.