- hirdetés -

Újabb fordulót rendeztek szerdán a megyei I. és II. osztályban. Mindkét csapatunk győzelemmel zárta a napot.

Az 5. helyen álló orosházi csapat 27 pontot szerzett a mérkőzés kezdetéig  a bajnokságban, míg a vendéglátók 20 egységgel a 8. helyet foglalták el a tabellán. Az ULE az elmúlt fordulóban hazai környezetben 2-0-ra verte a Nagyszénást, a kovácsháziak a MÁV otthonában nyertek 3-2-re.

Mezőkovácsházi TE – Orosházi MTK-ULE     2 – 3     (2 – 1)

Mezőkovácsháza, 50 néző. Vezette: Sechna Gábor (Korbely Péter Szabolcs, Zahorecz Soma).

Mezőkovácsháza: Németh D. – Kopócs, Borbás, Baki, Zsuzsa, Zábrák (Patyi), Mag, Mittnacht, Csende, Matúz T., Varga G. Játékos-edző: Bíró Tibor.

Orosháza: Marunák – Dajcs, Rácz, Kasuba, Vincze, Kocsis (Kovács D.), Szabó Á. (Nagy D.), Harangozó (Csőke), Fehér, Péli, Miszlai. Edző: Buza Barnabás, Kvasznovszky József.

Gólszerzők: Mag (23., 30.), ill. Péli (15., 81.), Szabó Á. (53.).

Kiállítva: Baki (77.).

Fordulatos mérkőzésen az első félidőben Péli gyors gólja után a hazaiak megfordították a mérkőzést. A második játékrészben az ULE dominált és Szabó Áron góljával egyenlített, majd Baki kiállítását követően a győzelmet is megszerezte.

Kvasznovszky József: Az első félidőben a hazaiak, a második játékrészben mi játszottunk harcosabban és eredményesebben. A Kovácsháza nagy erőkifejtésre kényszerített bennünket. A csapatunk akaraterejének  köszönhetően megérdemelten nyert.

Az OMTK-ULE május 15-én, 17 órakor Gyulán lép pályára.

A megyei II/B csoportban a Rákóczi a Battonyai TK csapatát fogadta szerdán délután.

OMTK-Rákóczi – Battonyai TK    3 – 1    (1 – 0) 

Rákóczitelep, 30 néző. Vezette: Kiss Tibor.

Rákóczi: Beke – Krivik, Harmati, Lipták (Lászik), Kecskeméti, Bessenyei, Kovács F., Tompa (Dobi B.), Zalai (Bódi), Éliás (Surányi), Debreceni. Edző: Kormányos Antal.

Battonya: Erdélyi – Lenti, Erdei B., Kiss Z., Liszkai P., Nagy T., Adler (Mákos), Káló, Farkas L. (Nagy), Molnár R., Hrabovszki (Ivanov). Játékos-edző: Kovács Zoltán.

Gólszerzők: Kecskeméti (3., 63.), Tompa (70.), ill. Molnár R. (83.).

Már a 3. percben a vendégek hálójába került a labda. Kecskeméti a 16-os sarkáról emelt a kapus fölött a hosszú sarokba, 1-0. A 35. percben Kovács távoli lövése a felső kapuvason csattant. A 40. percben jegyezhettük fel az első vendég helyzetet, amikor Kiss lövését védte bravúrral Beke. A második félidő közepén nyugodhattak meg a hazai szurkolók, amikor a 63. percben Bessenyei oldalvonalról elvégzett szabadrúgását a hosszú oldalon érkező Kecskeméti közelről bólintotta a kapuba, 2-0. A 70. percben végleg eldőlt a mérkőzés, miután Surányi beadása után egy védőről lepattant labdát vágott a léc alá Tompa, 3-0. A mérkőzés hajrájában megszületett a vendégek becsületgólja. A 83. percben Kiss beívelt szabadrúgását Molnár a kapu torkából fejelte a hálóba, 3-1.

Tompa (kékben) bebiztosította a győzelmet (Fotó: Bohus Krisztián)

Kormányos Antal: A mérkőzés előtt még az is gondot okozott, hogy egyáltalán megleszünk-e létszámilag. Volt olyan orosházi cég, amelytől külön engedélyt kértem, hogy a játékost engedjék el a műszakból. Ezúton is köszönöm! Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, bár nekünk voltak nagyobb helyzeteink. A második félidőt lendületesebben kezdtük, voltak jó periódusaink, de a helyzetekkel megint rosszul sáfárkodtunk. A kapott gól kicsit bosszantott, de megérdemelten nyertünk.

Az OMTK-Rákóczi május 15-én, 17 órától Békésen lép pályára.

Kiemelt fotó: Bohus Krisztián

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.