- hirdetés -

Orosházán is megkezdődött a 16 és 18 év közöttiek oltása. Az első, csütörtöki napon a kórház főbejáratánál vártuk azokat a fiatalokat, akik már felvették a vakcinát.

A 17 éves Hegedűs Maja Tünde azt mondja, a hír hallatán azonnal regisztrált az oltásra, hogy minél hamarabb felvehesse azt.

– Örülök, hogy megkaptam a védőoltást, mert így legalább szabad lesz a nyaram. Azért is nagyon fontos, hogy most már védett vagyok, mert így jobban tudok vigyázni a szüleimre és a nagyszüleimre. A fiatal ismerőseimet tekintve elég vegyes a kép. Nagyon sok barátom vakcinaellenes, azt mondják, hogy a védőoltás betegséget okoz. De sokan vannak olyanok is, akik szintén azért oltatják be magukat, mert így jobban vigyázhatnak az idősebb családtagjaikra. Nálam is a legfontosabb ok, ami miatt az oltás mellett döntöttem, hogy a nagyszüleim már idősek és betegek. Természetesen a vakcinaigazolvány is fontos, mert azért jó, ha be tudok menni a különböző helyekre – mondta el Hegedűs Maja.

Zvolenszki Gyöngyi azt mondja, nagyon örül annak, hogy fia, Ábel a Pfizer vakcinát kapta meg, vagyis azt az oltást, melyet már korábban gyógypedagógusként ő is felvehetett.

– Utánaolvastam, több orvos ismerősömet megkérdeztem, meghallgattam az oltásokkal kapcsolatban, és mindezek után én ezt a vakcinát tartom a legjobbnak. Amint regisztrálni lehetett, a fiam azt mondta, éljünk a lehetőséggel! Aztán amikor megnyílt a felület az időpontfoglalásra, azonnal lefoglaltuk a csütörtöki 10.45-ös időpontot. A fiam szeretett volna jelentkezni, mert ugye a védettségi kártya szinte mindenhová kell, akár sportrendezvényre is. Ő is focizik, meg természetesen szeret a barátaival is menni többfelé. Úgymond nélkülözhetetlen ez az igazolvány ahhoz, hogy élhesse a régi életét. Mi örültünk a lehetőségnek. Azért picit tartunk a mellékhatástól, de reméljük, hogy elkerülik Ábelt. Nekem nem volt sem az első, sem a második oltás után, úgyhogy bízom benne, hogy Ábelnek sem lesz.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.