- hirdetés -

Az érvényes regisztrációval rendelkező 16-18 évesek is tudnak online időpontot foglalni az oltásra, akár az orosházi kórházba is. Emellett tovább folyik az oltás a Sinopharm és a Szputnyik V vakcinákkal.

Több mint 84 ezer érvényesen regisztrált fiatal számára nyílt meg az időpontfoglaló május 10-én, amiről a jogosultak SMS-értesítést is kapnak. Az oltásukra május 13. csütörtöktől – május 18. keddig hirdettek időpontokat a kórházak. Az oltás Pfizer vakcinával fog történni.

Az oltásra kinyomtatott, kitöltött és aláírt szülői hozzájárulási nyilatkozatot is kell vinniük, amely a linkre kattintva letölthető: https://tinyurl.hu/H5mt/

A szülői hozzájáruló nyilatkozat nélkül nem adható be az oltás! A szülő személyes jelenléte – jelen jogszabályi környezetben – nem szükséges.

Az SMS-ben értesített fiatalokat arra kéri közleményében a kórház, hogy mielőbb foglalják le az oltási időpontokat a www.eeszt.gov.hu oldalon, ahová a TAJ-szám és a születési dátum megadásával tudnak belépni, majd ki tudják választani az oltás időpontját és helyszínét, így akár az orosházi Dr. László Elek Kórházat is megjelölhetik. A véglegesített foglalásról visszaigazoló emailt kapnak, a visszaigazolást kérjük nyomtassák ki és vigyék magukkal a kórházi oltópontra.

Az időpontfoglalásra és az oltásra azok a fiatalok jogosultak, akik érvényesen regisztráltak, május 18-ig betöltik a 16. életévüket illetve idén betöltik a 18. életévüket.

A Pfizer vakcinára most kizárólag ez a korosztály tud időpontot foglalni, a többi regisztrált továbbra is Sinopharm, AstraZeneca és Szputnyik oltásokat tud jelenleg foglalni.

A fiatalok oltásáról további részletek itt: https://tinyurl.hu/P3AI/ 

Emellett továbbra is zajlik a kórházban a felnőttek első és második körös oltása. A lakossági önkéntes jelentkezés az EESZT online időpont foglaló rendszerében történik. Ide csak olyan TAJ számmal lehet időpontra jelentkezni, amely regisztrálva van a vakcinainfo.gov.hu oldalon. Minden regisztrált TAJ számmal csak egy időpont foglalható, de területi megkötés nincs.

Az időpontfoglalás ide kattintva érhető el: https://www.eeszt.gov.hu/…/covid-oltas-idopontfoglalas

Az alábbiakban napi bontásban írjuk a kórház tájékoztatása alapján, hogy melyik oltást mikor és hol lehet felvenni, illetve külön közöljük, milyen irányból közelíthetők meg az oltópontok. 

Ü/3 és Ü/4 oltópontok (korábbi gyermek ambulancia, kórház udvar)

Május 12-13. (szerda-csütörtök) a korábban kiértesített személyek a Sputnik V (orosz) vakcina második adagját kapják.

Május 14-16 (péntek-vasárnap) a korábban kiértesített személyek és a 16-18 év közöttiek a Pfizer vakcina első adagját kapják.

Ü/5 és Ü/6 oltópontok (Védőnői Szolgálat, Könd utcai szakrendelő)

Május 11-16. (kedd-vasárnap) között a lakossági időpontfoglaláson jelentkezők a kínai Sinopharm vakcina első adagját kapják.

Május 13. (csütörtök) a 16-18 év közöttiek a Pfizer vakcina első adagját kapják.

Május 15-16. (szombat-vasárnap) a korábban kiértesített személyek és a pedagógusok a Pfizer vakcina második adagját kapják.

Oltópontok megközelítése (a tájékozódást táblákkal segítik)

Ü/3-Ü/4 – a korábbi gyermek ambulanciához a Kórház utcai főkapunál a portán keresztül lehet bejutni. Az áteresztő pont után a fedett átjáró előtt balra kell fordulni, az út túloldalán található fehér sátor alatt van a regisztráció, az épületben találhatók az oltópontok. Várakozni az épület előtt és mögött felállított sátrakban lehet.

Ü/5-Ü/6 – a szakrendelő Könd utcai bejárata mellett, a Védőnői Szolgálathoz kell érkezni. A regisztrációnál kell leadni a kitöltött nyomtatványokat, majd a megjelölt oltóponton lehet felvenni az oltást.

Az oltásra érkezőket az alábbiak betartására kérik:

  • Kizárólag az értesítőben megadott időpontra érkezzenek, hamarabb senkit nem tudnak beengedni.
  • Az oltás előtt a regisztráción kell jelentkezni. Azt kérik az oltakozóktól, hogy a beleegyező nyilatkozatot kitöltve(!) Vigyék magukkal, emellett legyen előkészítve a személyazonosító igazolvány. A nyomtatvány a linkre kattintva tölthető le: https://tinyurl.hu/bqJy/
  • A gépjárművel korábban érkezőket arra kérik, hogy az autóban várakozzanak.
  • Aki gyalog vagy tömegközlekedéssel érkezik, annak az oltóhelyek előtt felállított fűtött, székekkel rendelkező sátorban is lehetősége van várakozni.
  • A mozgásában korlátozott személyt maximum egy hozzátartozó kísérheti az oltóhelyen.
  • A második oltásra érkezők vigyék magukkal az első oltásnál kapott kártyát.
  • Azt javasolja a kórház, hogy az oltás előtt egyenek, igyanak, vegyék be gyógyszereiket.
  • Azt kérik, hogy olyan öltözetben érkezzenek, amiben könnyen szabaddá tudják tenni karjukat
  • A kórházi dolgozók és a katonák folyamatosan segítenek a helyszínen, lehet tőlük kérdezni.
  • Várakozás közben kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk viselése, tartani kell a megfelelő távolságot.

A JÁRVÁNYÜGYI VÉDELMI INTÉZKEDÉSEK BETARTÁSA AZ OLTÁST MEGKAPÓK SZÁMÁRA A TOVÁBBIAKBAN IS FONTOS, HISZEN A VÉDETTSÉG KIALAKULÁSÁHOZ IDŐ SZÜKSÉGES!

Kiemelt kép: Melega Krisztián/dronstudio.hu

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.