- hirdetés -

Virágba borult a szentetornyai evangélikus templom kertje a hétvégén. Horváth Kálmán és felesége, Papp Horváth Csilla 14 ládányi virágot adományozott a gyülekezetnek.

A házaspár immáron negyedik éve ajándékoz nagy mennyiségű virágot az evangélikus gyülekezetnek, melyeket minden évben annak lelkes tagjai ültetnek ki a templomuk elé. Idén közel háromszáz csodás virágpalántával járult hozzá Horváth Kálmánék kertészete ahhoz, hogy a kert szivárvány színeiben pompázhasson. A járványhelyzetre való tekintettel a gyülekezeti tagok közül most csupán négyen végezték a virágok kiültetését, Keller Erika, Szverle Istvén, Győri András és Laukó Mátyás keze munkájának köszönhető a pompás látvány.

– A Horváth házaspár évek óta nagyon jó kapcsolatot ápol gyülekezetünkkel, és rendkívül hálásak vagyunk nekik, amiért idén is gondoltak ránk – mondta el Szverle István gyülekezeti gondnok. – Számunkra nagyon fontos, hogy a környezetünk rendezett és színes legyen. Folyamatosan szeretnénk szépíteni a templomunk kertjét. A következő évekre fásítást is tervezünk, az öreg fák helyett normann fenyőket szeretnénk ültetni.

A szentetornyai evangélikus gyülekezet a következő idézettel köszönte meg a Horváth házaspárnak nagylelkűségüket: „Hiszen az Isten nem igazságtalan, nem feledkezik meg a ti szeretetetekről amelyet az ő nevében gyakoroltok. ” (Zsid.6.10.)

Képek forrása: Szentetornyai Harsona

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.