- hirdetés -

Néhány évvel ezelőtt, egy baráti összejövetelen felvetett ötletet megvalósítva indult el négy orosházi fiatalember kezdeményezése, most pedig már 10 ezredik feliratkozójuknál tartanak a legnagyobb videómegosztó portálon. A Horváth Bence, Juhos Tamás, Tóth B. Richárd és Dénes Dávid által létrehozott Azok a Csávók csatorna már számos több ismert énekest vagy előadót is vendégül látott. A videóik alapvetően az igényes és mértéktartó alkoholfogyasztásról szólnak.

– Mivel régebbi az ismertségünk és gyakran dolgozunk együtt a Main One Studioban, így az egyik ott töltött este során jött az ötlet, hogy felvesszük videóra azt, amit egyébként is csinálunk, utána pedig gyorsan kedvet kaptunk hozzá, így elkezdtük ezt rendszeresebben. A Facebook-on kezdtük el, oda raktuk ki az első videóinkat, az alapkoncepció pedig az volt, hogy olyan olcsóbb koktélok elkészítését mutassuk be, melyeket valószínűleg a legtöbben nem ismernek.

Próbáltunk egy kis újdonságot csempészni először még csak az ismerőseink, majd a többi nézőnk életébe is és olyan dolgokat megmutatni, amit otthon is el lehet készíteni, nem kell hozzá shakert vagy drágább aromákat, likőröket beszerezni – meséltek a kezdeti lépésekről.

Szívesen hívnak be egy-egy adásukba vendégszereplőt (Fotó: Azok a Csávók)

Nem sokkal később pedig már a legnagyobb videómegosztó portálon, a YouTube-on tették közzé tartalmaikat, a fő arculatot a mai napig a koktélok jelentik számukra. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne mutattak volna be másokat is. A minőségi, különleges italokat éppúgy megmutatják nézőiknek, mint azokat, amelyeknek az elfogyasztását ők maguk sem ajánlanák senkinek.
– Ahogy Winkler Róbert mondaná: közszolgálati italkóstolás. Hogy neked ne kelljen és ne csalódj benne – tette hozzá az utóbbi kategóriával kapcsolatban Juhos Tamás.

Nagyobb mérföldkőnek számított a csatornájuk életében, amikor először érkeztek hozzájuk ismertebb vendégek vagy fellépők.
– Sok külsőst bevonzottunk, ami több emberhez ért el annak ellenére, hogy ezek a vendégeink ugyan ma már ismertebbnek számítanak, de mikor meghívtuk őket, ez még nem feltétlenül volt így. A rapper Lmen Prala volt az első, akivel robbantottunk, de a Rico és Miss Mood páros is volt vendégünk előtte.

Az igényes és semmiképpen sem mértéktelen ivásra buzdítanak (Fotó: Azok a Csávók)

Akik pedig már akkor is hallgatták ezeket az előadókat, nekik jól jöhetett, hogy láthattak egy olyan videót kedvenceikről, ahol kicsit hétköznapibb, közvetlenebb környezetben szerepelnek. Ráadásul ezek a részek tényleg kicsit interjús, kérdezgetős jellegűek voltak a koktélok készítése mellett – árulta el Horváth Bence, aki egyébként kollégánk, ő az OrosCafé fotósa.

Ezekről a különkiadásokról továbbra sem mondtak le, annak ellenére, hogy a jelenlegi helyzetben nehezebb egy ilyen forgatást leszervezni. Sokan vannak, akikkel szeretnének leforgatni egy epizódot, illetve olyanok is, akik már bele is egyeztek. Ez azonban attól is függ, hogy mikor van az illetőnek fellépése Orosházán vagy a környéken.

– Fontos megjegyezni, hogy nem magára az ivásra buzdítunk a videóinkkal és nem is olyan fiatalok vagyunk, akiknek csak ennyiből áll az élete. Mindannyiunknak megvan a maga munkája, a stúdió is folyamatosan működik és hát természetesen a videók összevágása is időigényes feladat.

A lényeg, hogy az igényes és semmiképpen sem mértéktelen ivásra buzdítunk, ráadásul nagyjából egy éve a „vízszünet részt” is beépítettük a videóinkba, azt is már kicsit oktató jelleggel – mesélték.

Nemrég érték el a tízezres mérföldkövet

Nemrég újabb jelentős mérföldkő történt a csatorna életében, elérték a 10 ezer feliratkozót. Mint mondták nagyon örültek neki, annak ellenére, hogy az utolsó 100 már nehezebben jött össze. Követőik száma annak idején a különkiadásoknak is köszönhetően hirtelen ugrott meg, csökkenő tendenciát pedig azóta sem mutatott.

És hogy mik voltak a Csávók kedvenc epizódjai?
Horváth Bence: Számomra a Black Tears rész, amiben az tetszett különösen, hogy még több új dolgot meg tudtunk tanulni, ugyanis egy tapasztalt bartender, Trömböczky Zoárd volt a vendégünk.
Juhos Tamás: Nekem a Malibu rész, amit tavaly szeptemberben csináltunk, számomra akkor volt a legjobb hangulat.
Dénes Dávid és Tóth B. Richárd: Számunkra egyértelműen a whiskey-s epizódok vitték a prímet, melyek még inkább a csatorna kezdeti szakaszában készültek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.