- hirdetés -

Súlyos sérüléséből épült fel az orosházi labdarúgó. Csapatával jelenleg a feljutásért harcol.

Lustyik Levente hétéves korában lett igazolt labdarúgó az Orosháza FC színeiben, majd Hódmezővásárhelyen pallérozódott. Tizennégy éves korában került az MTK agárdi akadémiájára, ezután három évet töltött Békéscsabán. A 2020/2021. évi szezonban az NB II-es Gyirmót csapatában mutatkozott be az MTK kölcsönjátékosaként. Közben súlyos sérülést szenvedett, több hónapos kihagyás után néhány hete újra a pályán láthatjuk. Egyelőre rövid időt kap Csertői Aurél edzőtől, de fő a fokozatosság.

A hétvégén tv-s meccsen percekre már láthattunk a pályán. Hogy vagy?

– Köszönöm a kérdést! Sajnos nem az elképzeléseimnek megfelelően indult a gyirmóti „kalandom”, hiszen már a második meccsemen sípcsonttörést szenvedtem. Öt hónapot kellett kihagynom, ezután kellett talpra állnom. Jó állapotban érzem magam, nincsenek fájdalmaim, ha az edzőm úgy gondolja itt az idő, élni szeretnék a lehetőséggel.

Kaposvárott már gólt is szereztél.

– Igen, a márciusi mérkőzésen 5-1-re győztünk a somogyiak otthonában, a végén nekem is sikerült betalálnom. A három pont nem múlott rajta, de az önbizalmamnak jót tett.

A sérüléséből felépülve újult erővel jelentkezett játékra (fotó: gyirmotfc.hu)

Két pontra vagytok a feljutó helytől. Téma az öltözőben az NB I?

– Természetesen beszélünk róla, de nem csak a mi kezünkben van a sorsunk. Már 15 meccse veretlenek vagyunk. Arra törekszünk, hogy az utolsó két találkozón is győztesként hagyjuk el a pályát, és amennyiben botlik a rivális Vasas, vagy a Debrecen, akkor még megcsíphetjük a két feljutó hely egyikét.

Még csak 22 éves vagy. Hogyan tovább?

– Jól érzem magam a Gyirmótnál. Sajnálom, hogy amint idejöttem, egyből egy nehéz időszak következett, de most már csak előre nézek. Meglátjuk mit hoz a nyár. Úgy érzem, sokat tudnék segíteni a csapatnak a jövőben!

A Gyirmót FC Győr május 9-én Kazincbarcikán lép pályára.

Kiemelt kép: gyirmotfc.hu

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.