- hirdetés -

Elkerülhette volna a balesetet a sofőr az ügyészség szerint, így vádemelés történt.

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 57 éves büntetlen előéletű tótkomlósi férfi ellen, aki elütött egy kerékpárost Orosházán. A nyomozás során felmerült közel 175.000.-Ft-os bűnügyi költséget is neki kell megfizetnie, derül ki az ügyészségi közleményből.

A férfi 2019. november 19-én 12 óra előtt nem sokkal egy személygépkocsit vezetve közlekedett Orosháza lakott területén, a Lehel utcában Békéscsaba felől a Huba utca irányába. Haladása közben a Lehel utca – Kossuth utca kereszteződésénél a közlekedési lámpa tilos (piros) jelzésére a megállás helyét jelző útburkolati jelnél elsőként megállt. A fényjelző készülék zöld jelzésére elindult, azonban figyelmetlensége miatt csak késedelmesen észlelte, s emiatt elütötte – az útkereszteződésbe ugyancsak zöld jelzésre behaladó, de az elütés helyére már tilos jelzésre érkező – neki balról jobbra kerékpárt vezetve közlekedő 78 éves nőt.

Amikor a sértett az autóvezető terhelt számára objektíve észlelhetően a kereszteződésbe behaladt, akkor a 6 km/óra sebességgel haladó gépkocsi a későbbi elütési helytől több, mint 20 méterre volt, így késedelem nélküli észlelés és fékezés esetén elhárítható lett volna a veszélyhelyzet. Az idős asszony a baleset következtében 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.

Kiemelt képen a Lehel utca – Kossuth utca kereszteződése 2021. május 5-én, fotó: Szász Tamás István

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.