- hirdetés -

Hullámzó, küzdelmes mérkőzést hozott az orosházi női kézilabdázók Ferencváros elleni összecsapása. Az őrült végjáték után a vendégek örülhettek.

A negyedik helyezett FTC U20-as csapata látogatott vasárnap délután az Eötvös-csarnokba. A zöld-fehér fiatalok kezdték jobban a találkozót, a Kenyeres Barbarát és Maláti Dórát nélkülöző Orosháza lassan vette fel a fonalat. A hetedik percben már 5-1-re vezettek a vendégek, Herbert Gábor időkéréssel törte meg a lendületüket. A megbeszélés után egyre inkább összeállt a kékek védelme, a kapuban Csizmadia Fanni is stabil teljesítményt nyújtott. Ennek köszönhetően sikerült felzárkózni, egy négygólos széria végén a 15.percben 8-8 állt az eredményjelzőn.

Ezután újból rákapcsolt a Fradi, három góllal léptek meg, de a félidő utolsó tíz percét 7-1-re nyerte meg az Orosháza. A szünetben 15-12-nél vonulhattak az öltözőbe Vörös Bettináék.

A fordulás után pillanatok alatt eltűnt a különbség, a 34. percben már 15-15 volt. Ezután gólra gól volt a válasz, de rendre a hazaiaknál volt az előny. Egészen a 46. percig, 22-21-nél ismét a fővárosiak álltak jobban, nem sokkal később már két gól is volt a csapatok között. Herbert Gábor újabb időkérése után, Bíró és Márczy tüntette el a hátrányt, majd Tóth Sára gólja után öt perccel a vége előtt 26-25-nél ismét az ONKC vezetett.

A végjáték pattanásig feszült volt, Cseh Roberta másfél perccel a vége előtt 27-27-nél ziccert fogott, majd az orosháziaknak sem sikerült bevenni a kaput. Egy újabb ferencvárosi támadást védekezett ki az Orosháza, de rögtön el is adták a megszerzett labdát. Az utolsó támadásnál hétméterest harcoltak ki a vendégek, amit értékesítettek. Az összecsapás 28-27-es FTC-sikerrel zárult.

– Ilyen végjáték után nehéz értékelni, nagyon sajnálom, hogy kikaptunk. Nagyot küzdöttek a lányok. Voltak hiányzóink, amit hellyel-közzel tudtunk pótolni. Aki pályára lépett mindent megtett a győzelemért. Hullámzó volt a mérkőzés, amilyenre számítottunk. Sajnos erre a hullámvasútra mi is felültünk. Nem veszett el semmi, van még három hét a bajnokságból – nyilatkozta a lefújás után Herbert Gábor.

OXXO Energy orosházi NKC – FTC U20 27-28 (15-12)
NB I/B-s bajnoki mérkőzés, Orosháza, zárt kapus.
Vezette: Dulai Ádám, Pisák Bence.
Orosháza:

Csizmadia – Moharos 1, Netye-Tóth 6, Márczy 4, Mikula 3, Vörös 3, Bíró 4. Cserék: Cseh (kapus), Szabó D., Nemes 5, Ács O., Herjeczki-Antal 1, Papp E., Horváth B., Szöllősi. Vezetőedző: Herbert Gábor.
Az FTC legjobb góllövői: Győrfi 7, Bánfai 6.
Kiállítások: 10 perc, illetve 12 perc. Hétméteresek: 5/4, illetve 7/6.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.